NYHED

Tanker omkring et nyt koncertår. Lad 2022 blive fuld af live-musik!

Vi kan nu tage hul på årets koncertprogram, og vi er klar med et fuldt program med musikalske stjernestunder i 2022.

Der er fokus på naturen og komponisten Carl Nielsens ægteskab i ensemblets program for 2022, som også byder på fransk forårsfestival, halloween-koncerter og en ny opera for børn om Charles Darwin og meget mere.

Nytåret varer lige til februar, i hvert fald hos os i Ensemble Storstrøm. Vi valgte at udskyde vores nytårskoncerter pga coronanedlukningen i starten af året. Men nu sker det: Koncerterne afvikles mellem den 30. januar og den 6. februar med den skønne svenske sopran Amelia Jakobsson ledsaget af Jens Andersen som konferencier.

Dermed tager vi fat på et begivenhedsrigt år med koncerter, festivaller og oplevelser for børn.

Året byder blandt andet på en musikalsk fortælling om kunstneren Anne Marie Carl Nielsen, som var gift med komponisten Carl Nielsen. Sammen med skuespiller Lotte Andersen har ensemblet skabt teaterkoncerten “Sange fra et Ægteskab”. Gennem Anne Marie og Carl Nielsens brevveksling levendegør Lotte Andersen, Ensemble Storstrøm og sangerne Signe Asmussen og Joachim Knopp deres stormfulde samliv.

– Det er en moderne fortælling om kunstneren Anne Marie Carl Nielsens dilemma som både hustru og selvstændig kunstner, om ægteskabet og hvem der skal have plads.

Fransk forårsfestival

Et musikalsk postkort fra Frankrig kommer til foråret, når ensemblet afholder sin forårsfestival den 18.- 20. marts.

– Vores årlige festivaller er Ensemble Storstrøms flagskibe, hvor vi præsenterer den musik og de komponister, som musikerne i ensemblet selv brænder for. I år fejrer vi 200-året for de belgisk-franske komponist Cesar Francks fødsel med nogle af hans kendte orgelværker, sonater og sange.

Forårsfestivallen finder i år sted i Lolland Kommune, og den byder også på musik i anderledes rammer for børn, voksne og hele familien. Som noget helt særligt er der uropførelse på to såkaldte lommekoncerter af komponisten Poul Ruders og Andrea Tarrodi. Det er en helt ny koncertformat, som vi har udviklet med violinisten Niklas Walentin, som er affødt af coronatidens udfordringer med store forsamlinger og formater.

Musik til og med børnene

I år kan vi præsentere de første koncerter med det nye musikalske fællesskab “Understrømmen” for børn og unge. Det er et samarbejde med alle seks musikskoler i Kulturregion Sjælland og ensemblet. Koncerterne finder sted i maj måned, hvor børnene spiller sammen med ensemblets musikere, deres musikskolelærere og skuespilleren Jens Andersen, der optræder i rollen som komponisten Ludwig van Beethoven.

Og så har ensemblet til december premiere på en ny børneopera for børn på fjerde klassetrin om Charles Darwin. Den handler om orme!

Nu slår vi dørene op og byder musikken og publikum indenfor!

MH Maj

Del nyhed:

Andre nyheder

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.