Aleksander Nohr

Aleksander Andersen Nohr blev født i 1986, og begyndte at synge i den lokale børn gospelkor i Nordland Domkirke, da han var tre år gammel. Han kommer fra en familie med både amatører og professionelle sangere og musikere. Med en mor, der er uddannet sanglærer, en far, der er pensioneret virksomhedsejer der elskede at synge og lede lokale kor, og en lillesøster som uddannede sig til en mezzosopran, var det nok uundgåeligt, at man var interesseret i sang og musik i hjemmet Nohr.

Fra en tidlig alder begyndte Aleksander spille klaver og guitar og synger i kor. Da han var fem år gammel, spillede han rollen som Morten Minstemann i musikteater stykke "Maternal otte børn" på Nordland Teater, en af ​​de yngste skuespillere nogensinde på teatret. Dette udviklede sig til en stor kærlighed til alle former for musik og sceneforestillinger. Gennem ungdomsårene spillede ham i pop- og rockbands på samme tid som han sang i kirkekor. Han anvendte senere til at studere musik på California High School med hovedfag i sang. Han begyndte sin klassiske sanguddannelse med Kirsti Løseth Hagen og Kristin Kostopoulos som lærere. Mens studere fik Aleksander to store roller i to af de regionale musikalske produktioner i Bodø-området. Han spillede Grey Brother i Svein Gundersen musicalen "Junglebogen", og blev bedt om at spille Riff, en hovedrolle i en touring version af "West Side Story".

Med pop / rock bandet Klangfuld vandt han Nordland finalen i Youth Kulturmønstring og fik en 3. plads i konkurrencen Rock mod rus, hvor bandet konkurrerede mod 50 andre bands. Alexander spillede guitar og undertiden bas, sang og skrev de fleste af de tekster og melodier af bandet. Han fortsatte interesse i at komponere musik af fortsatte skrive sange og arrangere musik til flere andre musikere. Aleksander samarbejder ofte med sin forlovede, harmonikaspiller Ida Løvli Hidle- og eksperimentere med repertoire, som spænder fra moderne musik til folkesange. Sammen med sin mor, søster og forlovede kører projektet Kjerringøy Brygge Opera i hans fødeby. Der er en årlig operapub på en mole i Kjerringøy havn.

Med en stigende interesse for og kærlighed til klassisk sang og scenekunst, søgte Alexander ind på NTNU Institut for Musik (tidligere musikkonservatorium i Trondheim). Han fik her en bachelorgrad i musik - klassisk sang. Han studerede hos prof. Kåre Bjørkøy og fik højeste karakter til sin eksamen i sang. Imens han studerede her, havde han masterclasses med bl.a. Anne-Lise Berntsen og Elisabeth Meyer-Topsøe, og besluttede at anvende søge ind på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Han blev accepteret med topkarakterer til optagelsesprøven. Her studerede han hos prof. Kirsten Buhl Møller og han har lærere såsom Bo Skovhus, Malcolm Martineau, Fiona MacSherry, Ouri Bronchti, Thomas Darelius, Orsi Fajger, Daniele Piattelli og Mikael Eliassen

Alexander har arbejdet med instruktører såsom Hilde Andersen, Bentein Baardson, Chris Cowell, Ashley Dean, Ronald Å og Ebbe Knudsen, og han har sunget i mange operaforestillinger og til mange koncerter. Han sang Leporello i Mozarts "Don Giovanni", en tourne produktion fra Department of Music i Trondheim og Apollo og Eco i "L'Orfeo" af Monteverdi på DKDM. Han er blevet brugt af Steinvikholm Musical som Sprecher i Mozarts "Die Zauberflöte" og Kristoffer Rustung i "Olav Engelbrektsson". Han spillede Æneas i Concerto Copenhagens første produktion af Purcells "Dido og Aeneas", debuterede på Det Kongelige Teater som Dancairo i Bizets "Carmen" i vinteren 2013 og rejste på turné med det norske Opera og North norske Opera som Baron Douphol i Verdis "La Traviata" . I vinteren 2014 var han i sin hjemby Bodø og spillede Greven i "Figaros Bryllup" med North Norske Opera, og til sæsonen 2014/15 har han haft en praktikantstilling på det norske Opera og Ballet, hvor han spiller bl.a. Masetto i "Don Giovanni", Morales i "Carmen" og Yamadori i "Madama Butterfly".

Aleksander har sunget med orkestre som Nord Norske Symfoniorkester, Copenhagen Phil, Concerto Copenhagen, Odense Symfoniorkester og Värmland Opera Orchestra. Han har arbejdet med dirigenter som Michael Boder, Christian Badea, Lawrence Foster, Rune Bergmann, Andrew Lawrence-King Jean Thorel, Giordano Bellincampi, Vello Pahn, John Helmer Fiore, Hermann Baum og Alexander Prior.

Alexander er ansat som solist praktikant på Den Norske Opera og Ballet. Han har fået tildelt stipendier og legater fra Skibsreder Tom Wilhelmsen Fonden, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Bodø kommune Culture Scholarship.