Ny Podcast

Ny podcast om kærlighed, kunst og musik fra Fuglsang

En ny podcast er netop udgivet om kærlighed, kunst, og musik fra Fuglsang. “Anne Marie og Carl, en kærlighedshistorie” er en podcast om Anne Marie Carl Nielsen og Carl Nielsens stormfulde samliv.

2022 har stået i Anne Marie Carl Nielsens tegn på Fuglsang – både for ensemblet og museet. Nu er koncertturneen om hende og Carl Nielsens kærlighedshistorie slut. Det samme er udstillingen om Anne Marie og hendes kunst på Fuglsang kunstmuseum. Men historien, kunsten og musikken lever videre.

Museet købte, i forbindelse med udstillingen, en skulptur af Anne Marie Carl Nielsen: ”Kentaur”.
Modellen bag denne smukke, erotiske figur, er Anne Maries gode veninde, Marie Møller.
Der skulle gå 29 år, før Anne Marie færdiggjorde figuren og støbte den i bronze, sådan som vi ser den i dag på museet. Måske fordi Marie Møller skulle vise sig at spille en afgørende rolle i Anne Marie Carl Nielsen og Carl Nielsens største ægteskabelige krise nogensinde: Marie Møller havde i ti år en affære med Carl, bag Anne Maries ryg.

Det, og Carls musik, Anne Maries kunst, deres passion, liv, kærlighed, savn og tilgivelse, har Ensemble Storstrøm nu lavet en podcast om. Podcasten er produceret af Besyv og Filmtone, er gratis for alle og kan findes her https://www.ensemblet.dk/podcast/

Ensemble Storstrøm og skuespiller og forfatter Lotte Andersen har i mange år samarbejdet om formidlingen af ægteparret Nielsens kærlighedshistorie.

Fortalt gennem deres fælles brevveksling og Carl Nielsens udødelige sange og musik er det bl.a. blevet til en musikteaterforestilling, en fortællekoncert og en musikalsk salon.

Denne podcast er en videreudvikling af dette samarbejde.

Medvirkende i pocasten er 3 skuespillere, Lotte Andersen, Signe Egholm Olsen og Sigurd Le Dous, 2 operasangere: Signe Asmussen Manuitt og Joakim Knop og Ensemble Storstrøm.

Den sanselige kentaur-pige på billedet er en bronzestatuette skabt af Anne Marie Carl-Nielsen i 1902. Fotograferet af Ole Akhøj og ejes af Fuglsang Kunstmuseum, hvor den kan opleves.

For yderligere oplysninger og information kontakt:
Ensemblechef Maj Kullberg Øllgaard
Mobil: 26 36 19 78
E-mail:  mk@ensemblet.dk
www.ensemblet.dk

 

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.