Ensemble Storstrøms forårsfestival 2022 er et postkort fra Frankrig

PRESSEMEDDELELSE

Ensemble Storstrøms forårsfestival er et postkort fra Frankrig

Oplev familieforestilling, orgelmatine og DR transmitteret koncert når Ensemble Storstrøm afholder forårsfestival 18. – 20. marts.
Der er urpremiere på lommekoncerter, som er en helt ny koncertform udviklet af ensemblet.

Franske toner fylder Lollands forårsluft, når Ensemble Storstrøm afholder Forårsfestival den 18. – 20. marts i Lolland Kommune, som i år hedder ”Postkort fra Frankrig”. Der er store musikoplevelser for enhver smag for både børn og voksne.

På festivalen, som hylder 200 året for den belgisk-franske komponist Cesar Francks fødsel, kan du i alle festivalens fem koncerter opleve musik af Cesar Franck samt andre og andre franske og nordiske komponister.

Festivalen åbner med en stor koncert fredag den 18. marts på Lungholm Gods, hvor ensemblet optræder sammen med den internationalt kendte sopran Sine Bundgaard, der synger sange af Cesar Franck. Du kan høre koncerten, som transmitteres på Danmarks Radios P2.

Om lørdagen den 19. marts er der orgelmatiné i Maribo Domkirke med domorganist Vibeke Vanggaard, hvis søn Aksel Vanggaard ved samme lejlighed spiller sammen med Ensemble Storstrøm i sin første koncert nogensinde sammen med professionelle musikere.

Verdensnyhed på Lolland

Som noget helt enestående uropfører Ensemble Storstrøm den 19. marts i Elvermose koncertsal to lommekoncerter. Hvis du aldrig har hørt om det før, så er du lovlig undskyldt. Lommekoncerter er nemlig noget, som Ensemble Storstrøm har udviklet under covid-19 pandemien.

Det går ud på at nyfortolke violinkoncerten som genre i et kammermusikalsk lommeformat, forklarer ensemblechef Maj Kullberg.

– I en lommekoncert udforsker vi hvordan violinkoncerter, der traditionelt spilles af et stort symfoniorkester, kan fornys i et mindre kammermusikalsk ”lommeformat”, som lettere kan komme ud og spille på små og store scener i hele landet, siger Maj Kullberg.

Det er den internationalt kendte, danske komponist Poul Ruders og svenske Andrea Tarrodi som har komponeret de koncerter, som ensemblet uropfører sammen med den unge violinist Niklas Walentin. I løbet af i år indspiller Niklas Walentin de to koncerter, så du kan genopleve årets forårskoncert hjemme hos dig selv.

Gåsemors fortællinger

Ingen forårsfestival uden en forestilling for hele familien. Søndag den 20. marts opfører Ensemble Storstrøm familieforestillingen Lille Lykkekat. Forestillingen er skabt af dramaturgen Camilla Hübbe og tegneren Simon Væth over den franske komponist Maurice Ravel billedskabende musik ”Gåsemors fortællinger”.

Lille Lykkekat opføres af ensemblet i Factory Lodge i Holeby, hvor det også er muligt at opleve Globen.

Ensemble Storstrøm slutter Forårsfestivalen den 20. marts om eftermiddagen i Sankt Nikolaj Kirke i Nakskov, hvor de selv er solister i værker af Richard Wagner og Cesar Franck.

Forårsfestivalen er et af Ensemble Storstrøms flagskibe. Maj Kullberg og ensemblet glæder sig derfor meget til at præsentere de ypperste værker, som musikerne i ensemblet selv brænder for. Så kom, lyt og få foråret ind i ørerne.

Køb billet, og læs mere om Forårsfestivalen og de enkelte koncerter på Ensemble Storstrøms hjemmeside https://www.ensemblet.dk/

Program:

Fredag 18.marts kl. 19:30. Åbningskoncert på Lungholm med Ensemble Storstrøm og sopran Sine Bundgaard.

Lørdag 19. marts kl. 12. Orgelmatiné i Maribo Domkirke med domorganist Vibeke Vanggaard, Ensemble Storstrøm og violinist Aksel Vanggaard.

Lørdag 19. marts kl. 19:30. Fransk charme og nordisk varme i Elvermose koncertsal. Ensemble Storstrøm og violinist Niklas Walentin med uropførelse af Poul Ruders og Andrea Tarrodis lommekoncerter.

Søndag 20. marts kl. 10:30. Familieforestillingen Lille Lykkekatten i Globen i Holeby af Camilla Hübbe og Simon Væth med Ensemble Storstrøm og musik af Maurice Ravel. Efterfølgende fremvisning af Globen.

Søndag 20. marts kl. 16:30. Afslutningskoncert i Sankt Nikolaj Kirke i Nakskov med Ensemble Storstrøm.

Se detaljer på Ensemble Storstrøms hjemmeside https://www.ensemblet.dk/

Billedtekst:

Fotos vedhæftet af de tre solister og to komponister

 For yderligere oplysninger og information kontakt:

Ensemblechef Maj Kullberg. Tlf.: 26 36 19 78. E-mail:  mk@ensemblet.dk

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager det næste nyhedsbrev på den mailadresse, du netop har angivet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.