Ensemble Storstrøm byder på store musikalske oplevelser i 2022

Julia Eva Severinsen

PRESSEMEDDELELSE

Ensemble Storstrøm byder på store musikalske oplevelser i 2022

Der er fokus på naturen og komponisten Carl Nielsens ægteskab i Ensemble Storstrøms program for 2022, som også byder på fransk forårsfestival og en ny opera for børn om Charles Darwin.

Nytåret varer lige til februar, i hvert fald hos Ensemble Storstrøm, som har udskudt sine populære nytårskoncerter på grund af de corona-restriktionerne, som først blev ophævet fornylig. Koncerterne afvikles mellem den 30. januar og den 6. februar.

Dermed tager ensemblet fat på et begivenhedsrigt år med koncerter, festivaler og oplevelser for børn.

Leder af Ensemble Storstrøm Maj Kullberg fortæller, at i år kommer naturen i musikalsk centrum.

– Vi skaber klanglige vandringer i naturen med dj Katrine Ring, og vi har bestilt nye værker blandt andet af den grønlandske komponist Arnannguaq Gerstrøm, som skærper sensibiliteten over for naturen, siger Maj Kullberg.

Året byder også på en forestilling om kunstneren Anne Marie Carl Nielsen, som var gift med komponisten Carl Nielsen. Sammen med skuespiller Lotte Andersen har ensemblet skabt forestillingen “Sange fra et Ægteskab”. Gennem Anne Marie og Carl Nielsens brevveksling levendegør Lotte Andersen, Ensemble Storstrøm og sangerne Signe Asmussen og Joachim Knopp deres stormfulde samliv.

– Det er en moderne fortælling om kunstneren Anne Marie Carl Nielsens dilemma som både hustru og selvstændig kunstner, om ægteskabet og hvem der skal have plads, siger Maj Kullberg.

Fransk forårsfestival

Et musikalsk postkort fra Frankrig kommer til foråret, når Ensemble Storstrøm afholder sin forårsfestival den 18.-20. marts.

– Vores årlige festivaler er Ensemble Storstrøms flagskibe, hvor vi præsenterer den musik og de komponister, som musikerne i ensemblet selv brænder for. I år fejrer vi 200-året for de belgisk-franske komponist Cesar Francks fødsel med nogle af hans kendte orgelværker, sonater og sange, siger Maj Kullberg.

Forårsfestivallen finder i år sted i Lolland Kommune, og den byder også på musik i anderledes rammer for børn, voksne og hele familien. Som noget helt særligt er der uropførelse på to såkaldte lommekoncerter af komponisten Poul Ruders. Det er et helt ny koncertformat, som Ensemble Storstrøm har udviklet.

Børnene i centrum

I år afvikler Ensemble Storstrøm de første koncerter med det nye musikalske fællesskab UnderStrømmen for børn og unge. Det er et samarbejde med alle seks musikskoler i Kulturregion Sjælland og ensemblet. Koncerterne finder sted i maj måned, hvor børnene spiller med i orkestret sammen med ensemblets musikere og skuespilleren Jens Andersen, der optræder i rollen som komponisten Ludwig van Beethoven.

Og så har ensemblet til december premiere på en ny børneopera ”Kan Orme Høre” for børn på fjerde klassetrin om Charles Darwin.

Maj Kullberg glæder sig til igen at møde publikum uden corona-restriktioner. De har i knap to år begrænset udfoldelsesmulighederne, men de har også givet ensemblet nyttige erfaringer.

– Vi blev klar over, hvor meget publikum betyder, at der skal være nogen at spille for, og at en koncert handler om at mødes om musikken. Men vi fandt andre måder at nå ud til publikum på gennem online koncerter, cd-indspilninger og små filmklip, der formidlede musikken, siger Maj Kullberg.

– De erfaringer tager vi med os, og vi vil udvikle det digitale format, hvor vi kan nå et større og nyt publikum. Vi kunne se, at folk så med fra USA og Kina, da vi streamede forårsfestivalen sidste år, tilføjer hun.

Læs mere om Ensemble Storstrøms program på www.ensemblet.dk
Hvor man også via QR kode kan downloade app til sin mobiltelefon og hele tiden være opdateret bl.a. omkring ensemblets koncerter.

NYTÅRSKONCERTER 2022:
30/1 Klosterkirken, Nyk.F.
31/1 Kulturcenter – Taastrup Musikforening
4/2 Stormarkskirken, Nakskov
6/2 KUMUS – Fuglsang Musikforening

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager det næste nyhedsbrev på den mailadresse, du netop har angivet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.