NYHED

"Pocket Concertos" -et nyt format.

Hvad er en lommekoncert?

Der sker nye ting, når hverdagen forandres og et af ensemblets nye formater, de nye “Pocket Concertos”, er netop udsprunget af Corona-tidens udfordringer med store forsamlinger.

Det er en nyfortolkning af violinkoncerten som genre i et fortættet kammermusikalsk lommeformat, som ensemblet har udviklet sammen med violinisten Niklas Walentin det sidste år. Vi har bestilt en række korte violinkoncerter af nogle af tidens spændende nordiske komponister, som vi senere på året går i gang med at indspille på pladeselskabet Naxos.

De to første lommekoncerter uropfører vi med Niklas Walentin som solist til vores Forårsfestival i marts. Det var faktisk den internationalt kendte danske komponist Poul Ruders, som fandt på navnet “Pocket Concerto”, og vi lægger ud med at uropføre en koncert af ham og en af den svenske komponist Andrea Tarrodi (fotoet). Vi er spændte på at arbejde med de to på de nye værker!

Til juli uropfører vi endnu to nye pocket concertos, som vi har bestilt af den grønlandske komponist Arnannguaq Gerstrøm og af normanden Aksel Kolstad.

Det var som sagt Corona-krisen, som førte os og Niklas Walentin på sporet af en ny og intim koncertform, der udforsker, hvordan man i stedet for violinkoncerter, der traditionelt spilles af et stort symfoniorkester, kan forny genren i et mindre kammermusikalsk lommeformat.

Vi håber, I vil følge os på denne rejse med de nye handy violinkoncerter.

Mange hilsener

Maj

tarrodi credit Louisa Sundell
Del nyhed:

Andre nyheder

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.