NYHED

Orkester med 90 unge fra Danmark og Tyskland- det bliver stort!

Understrømmen, som er Ensemble Storstrøms store talentsatsning kulminerer den 4. og 5. maj, når 90 unge musikere fra Kulturregion Storstrøm og Lübeck danner et symfoniorkester for at give koncert i Maribo Domkirke og Tivoli Koncertsal.

Den 4. og 5. maj mødes  90 unge musikere fra seks musikskoler og gymnasiet i Lübeck for at danne et symfoniorkester, som giver koncert i Maribo Domkirke og Tivolis Koncertsal.

Musikskoleeleverne og Ernestinenschule i Lübekcs strygeorkester mødes for sammen med Ensemble Storstrøms  musikere og deres lærere at spille værker af danske og tyske komponister for at fejre 175 året for den danske grundlov og 75 året for den tyske forfatning.

Jeg glæder mig til koncerterne, som er den foreløbige kulmination på ensemblets arbejde med den musikalske fødekæde i ungdomsorkestret Understrømmen, som vi satte i værk, da jeg i 2020 tiltrådte som ensemblechef.

Understrømmen er et samarbejde mellem Ensemble Storstrøm og musikskolerne i Faxe-, Guldborgsund, Næstved og Lolland, Stevns- og Vordingborg Kommuner, hvor ensemblets musikere  inspirerer og støtter de unge talenters udvikling. I alt er 48 unge tilknyttet Understrømmen.

Formålet med Understrømmen er at fremme spilleglæden hos de mange talenter, som findes ude i musikskolerne, udfordre dem så de udvikler sig og inspirere dem til at holde ved.

Det er så vigtigt, at der er noget socialt forbundet med det at lære et instrument, og en rejse til Tyskland eller en weekend, hvor alle bor sammen på vandrehjem gør det sjovt at spille sammen. Desuden er en stort opsat koncert som den i Maribo Domkirke og i Tivolis Koncertsal en kæmpestor oplevelse for de unge og en meget stor udfordring, der kommer tæt på det professionelle musikere oplever.

De unge musikere bliver i den grad udfordret af store danske og tyske komponister såsom Carl Nielsen, Niels W. Gade, Ludwig van Beethoven og Johannes Brahms.

De unge musikere støttes  gennem hele koncerten både af deres lærere fra musikskolerne og af Ensemble Storstrøms musikere, som spiller med i orkestret.

Ensemble Storstrøm skaber i disse år musikalske forbindelser med nordtyske musikinstitutioner, ungdomsorkestre og musikere på tværs af Femernbælt for at mødes om en fælles musikalsk identitet og for at lære hinanden bedre at kende.

I juni  tager Understrømmen og Ensemble Storstrøm på genbesøg i Tyskland og spiller koncert i Eutin, Lübeck og Oldenburg.

Vi glæder os til at mødes om musikken på tværs af Femern Bælt!

Foto: Ingrid Riis - UnderStrømmen - Teatret Masken
Del nyhed:

Andre nyheder

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.