Pianist 2024, stillingsbeskrivelse

Pianist

Om stillingen:

Ensemblet søger en alsidig, fleksibel og udadvendt pianist, der brænder for kammermusikken, og som har pondus til at udfylde en central plads i ensemblets instrumentsammensætning.
Vedkommende skal kunne rumme et stort og til tider teknisk udfordrende repertoire samt være relativt hurtig til at tilegne sig nye værker.

Der stilles krav om, at vedkommende har et højt, kunstnerisk ambitionsniveau, og et ønske om konstant at udvikle såvel ensemblet som sig selv som musiker.
Desuden er det vigtigt at have flair for at formidle musikken til et bredt publikum – heriblandt til børn og unge i pædagogiske sammenhænge.

Arbejdsopgaverne består altovervejende af kammermusik, men repetitionsopgaver kan også forekomme.
Der kan endvidere blive tale om at varetage undervisningsopgaver i mindre omfang.

I ensemblets daglige prøvesal i KUMUS forefindes et nyt (2022) og velklingende Steinway B-flygel.
Hovedparten af koncerterne foregår imidlertid på andre lokaliteter, hvor det tilstedeværende flygel/klaver benyttes.
Visse koncerter må dog, efter gensidig aftale og afhængig af repertoiret, afvikles på el-klaver.

Det forventes at alle musikerne deltager aktivt i ensemblets udvikling inden for alle dets aktiviteter. Musikerne i ensemblet påtager sig således diverse administrative, formidlingsmæssige og repræsentative opgaver som en del af jobbet.

Det daglige arbejdssprog er dansk – både mundtligt og skriftligt.
Det forventes, at også pianisten i givet fald erhverver sig den nødvendige sproglige kompetence til aktivt at kunne deltage i alle aspekter af ensemblets virksomhed, herunder direkte formidling til publikum.

Om Ensemble Storstrøm:

Ensemble Storstrøm, der er hjemmehørende i det moderne Kunst- og Musikhus KUMUS på Fuglsang, er et af fem nationale basisensembler, der sikrer et levende og aktivt musikmiljø med musikoplevelser af højeste kvalitet i sine bidragskommuner, i Kulturregion Storstrøm og som en markant institution i det danske musikliv.

Ensemblet blev dannet i 1991 og består af 8 højt profilerede kammermusikere i en unik instrumentsammensætning: fløjte, klarinet, fagot, harpe, klaver, violin, bratsch og cello. 

Med 90-100 førsteklasses klassiske koncerter om året og en udadvendt musikpædagogisk indsats, skaber ensemblet musikalske stjernestunder. De spænder fra musikalsk samskabelse med børn, kreative projekter med andre kulturaktører og indspilninger, til koncerter med de største klassiske værker og kendte gæstesolister.

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.