Om ensemblet
Ensemble Storstrøm i Kumus, foto: Ingrid Riis

Ensemble Storstrøm, der til dagligt er hjemmehørende i det moderne Kunst- og Musikhus KUMUS på Fuglsang, er et af fem nationale basisensembler, der sikrer et levende og aktivt musikmiljø med musikoplevelser af højeste kvalitet i sine bidragskommuner og i Kulturregion Storstrøm. 

Ensemblet blev dannet i 1991 og består af 8 højt profilerede kammermusikere i en unik instrumentbesætning, 3 strygere, 3 blæsere, klaver og harpe. 

Med førsteklasses klassiske koncerter og en udadvendt musikpædagogisk indsats, skaber ensemblet musikalske stjernestunder. De spænder fra musikalsk samskabelse med børn og kreative projekter med andre kulturaktører til koncerter med de største klassiske værker og kendte gæstesolister.

Ensemblet afholder hvert år mellem 90-100 koncerter og arrangementer. 2  årlige festivaler, som ensemblet afholder, er de kunstneriske flagskibe. Nye koncertrum og formater er med til at formidle musikken ud til et mangfoldigt publikum.

Mere end 110 nye værker er gennem årene bestilt af ensemblet hos tidens fremtrædende komponister, og dermed er Ensemble Storstrøm med til at forny og aktualisere det klassiske repertoire med særlig fokus på dansk musik.

Over 30 cd-indspilninger, talrige  radiotransmissioner i DR P2 samt en stor digital synlighed placerer Ensemble Storstrøm som en markant kulturinstitution i det danske musikliv.

Med internationale samarbejder fungerer Ensemble Storstrøm som en kulturel ambassadør for den danske kammermusik og sin landsdel nationalt og internationalt.

Ensemble Storstrøm i glasgangen, foto: Ingrid Riis

Lad os sammen bevæges, berøres og begejstres.

Ensemble Storstrøm er støttet af Statens Kunstfond og de fire kommuner Næstved, Faxe, Lolland og Guldborgsund.

Toppen af en harpe, foto: Svend Melbye

Se koncertkalenderen

Se detaljer om de planlagte koncerter.

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.