NYHED

Noget at lytte efter.

Gode introduktioner til musikken kan åbne døren til at flere kan få glæde af at lytte til nye værker eller måske en ny genre, hvis man ikke er vant til klassisk musik.

Ensemblet har i februar haft forfatter, musikhistoriker og foredragsholder Søren Schauser med rundt til 4 koncerter med et ambitiøst program og flere ret ukendte værker på programmet. Med levende omtaler af værkerne, sjove anekdoter og gode ting at lytte efter gav det publikum en inspirerende vej ind i musikken.

Med programmet: Eventyr og Fantasier blev det således til nogle eventyrlige musikstunder for fulde sale med et program som bød på både Stravinkij, Hornemann, Schubert, Bridge og Carl Nielsen.

Ofte introducerer ensemblets musikere selv værkerne fra scenen, når de spiller. Vi oplever, at det giver en god kontakt til publikum, når det er en af de udøvende selv, der formidler sin oplevelse af musikken. Hver musiker har sin stil, og det giver en personlig indgang til musikken.

Til ensemblets Forårsfestival vil ensemblets nye programkonsulent Rie Koch guide lytterne gennem musikken. Og i festivalens programbog kan man læse Ries uddybende tekst om, hvordan folkemusikken er blevet anvendt af klassiske komponister på forskellige måder og af forskellige årsager op igennem musikhistorien.

For både nye og erfarne lyttere anbefales det at slå ørerne ud og gennem introduktionerne opdage noget nyt at lytte efter.

 

Schubert node. Foto Lars Scmidt
Del nyhed:

Andre nyheder

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.