NYHED

Naturen som grundtone

Manifest: Ensemble Storstrøm brænder for at være med til at skærpe sensibiliteten over for naturen gennem et kunstnerisk fokus på natur og bæredygtighed. Vi ser det som en påtrængende opgave at være med til at skabe et refleksionsrum og en sanselighed omkring tidens udfordringer med klima og bæredygtighed gennem musikken.

Kunsten påvirker krop og sind og gennem sanseindtryk og kreativitet byder vi folk i alle aldre ind for at opleve naturens elementer med alle sanser – både med udfordrende kompleksitet og fantasifuld legelyst.

I år har vi bl.a. bestilt en ny børneopera af Bent Nørgård og Niels Marthinsen om Charles Darwin, “Kan Orme Høre”, som får premiere til december. Vi har bestilt mange nye værker, der forholder sig til naturen af Pernille Sejlund, Lil Lacy, Li Ying Wu og til uropførelse her i foråret af svenske Andrea Tarrodi og grønlandske Arnannguaq Gerstrøm m.fl. Ligesom Per Nørgårds musik, som vi netop har indspillet med Bjarke Mogensen, direkte er natur og bruger naturens mønstre mm, hvilket også har inspireret finske Kaija Saariaho, som vi arbejdede med nogle dage i sommer.

Vi er ved at udvikle nogle “klanglige vandringer”, så man kan have musikken med sig helt ud i naturen med dj Katrine Ring. Mere vil følge de næste år. Vi har til næste forår en hel forårsfestival om naturens elementer og vi samarbejder med digtere og andre kunstformer omkring denne grønne linje.

Vi vil gøre, hvad vi kan for at inspirere til at slå sanserne op for den natur, vi skal passe på. Kan vi i sidste ende måske være med til at bygge bro mellem naturoplevelsen og handling??

Mange hilsener

Maj

På vej til Skejten
Del nyhed:

Andre nyheder

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.