NYHED

Indspilninger sender den nye musik ud i verden.

Ensemble Storstrøm laver mange cd-indspilninger, og det er en vigtig måde at præsentere særligt den nye musik, vi arbejder med, for et stort publikum i hele verden.

I december udkom en cd med værker af Astor Piazzolla med Bjarke Mogensen som frontfigur. Her medvirkede ensemblet i flere værker som opfølgning på vores Sensommerfestival i KUMUS i 2021, som fejrede 150-året for Piazzollas fødsel. Albummet “Album for Astor” har fået top-anmeldelser verden over, vandt i december 2022 en “Global Music Award” og var ugens album på P2.

Vi fortsætter med mange indspilninger dette forår, og udover at det er en vigtig måde at få musikken hørt og dokumenteret på, er det også udviklende for ensemblet at spille for de tændte mikrofoner. Når man indspiller kan man tage de samme takter om mange gange, og det er meget lærerigt at lytte til sig selv udefra. Vi er så heldige at vores sal i KUMUS har en fantastisk god akustik, som egner sig fortrinligt til indspilninger. Nogen gange sidder ensemblet i en cirkel på gulvet, når vi indspiller, for at få en særlig rumlighed i klangen.

Vi er igang med indspilninger af vores projekt “Pocket Concertos” med Niklas Walentin som solist. Det er et af ensemblets signaturprojekter disse år med nyskrevne nordiske violinkoncerter i et intimt miniatureformat, som skal udgives på Naxos, når vi har fået værker fra komponister fra alle de nordiske lande.

Niels Rosing-Schow var tidligere ensemblets kunstneriske rådgiver. Vi har netop indspillet hans værk “Granito” med Bjarke Mogensen som solist igen.

Ensemblet barsler desuden med at dokumentere de mange værker, vi har fået skrevet til os de senere år, som kredser om emnet “naturen”. I foråret indspiller vi de første: Pernille Sejlunds “De 4 Elementer” og Li Ying Wu´s “Naturkoncert” samt et nyt værk, vi ikke har set endnu af Ole Buck.

Man kan diskutere, om verden har brug for endnu en indspilning af Brahms´ symfonier. Det kan være vigtigt for et orkesters udvikling og som et visitkort at indspille de store klassiskere. Men med de nye eller sjældent spillede værker, som er det, ensemblet oftest prioriterer at forevige på indspilninger, har det en vigtig funktion at få den aktuelle musik tilgængelig i digitale udgivelser, så den kan blive dokumenteret og hørt af et større publikum. Og så er det jo skønt, når vi også kan vinde internationale priser for det!

foto af mikrofon. Fotograf Helle Vissing
Del nyhed:

Andre nyheder

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.