Forårsfestival i Faxe

21. marts
til
26. marts
2023

Velkommen til festivalen "De 4 elementer"

Om festivalen

Ensemblets forårsfestival dykker musikalsk ned i naturens elementer.

VAND-ILD-JORD-LUFT sættes i musik og fortolkes af Josefine Klougarts tekster. Med fantastiske solister, Michala Petri på blokfløjte, mezzosopran Anne-Sofie Søby Jensen og forfatter Josefine Klougart byder festivalen på en kunstnerisk fordybelse i et aktuelt tema.

Koncerterne finder sted på flere forskellige spændende scener i Faxe Kommune.

Hold øje med pop-up koncerter før festivalen starter. Under festivalen har ensemblet allieret sig med Faxe Kirkes Børnekor, biblioteket, Geomuseet, Haslev kirkes Ungdomskor, Kulturhistorisk Museum og Midtsjællands Gymnasium m.fl.

Nye værker af Pernille Sejlund, Li Ying Wu og Ole Buck, der kredser om naturens elementer er bestilt af ensemblet.

Arrangementskalender

tirsdag, 21. marts 2023
Kl. 19:00
Faxe Kirke
Kirketorvet 11, 4640 Faxe
foraar_faxe_2023_1600x900_02
De 4 Elementer Åbningskoncert
torsdag, 23. marts 2023
Kl. 19:00
Haslev Kirke
Kirkepladsen 8B, 4690 Haslev
foraar_faxe_2023_1600x900_03
Sange ved Havet
lørdag, 25. marts 2023
Kl. 15:00
Geomuseum Faxe
Østervej 2b, 4640 Faxe
foraar_faxe_2023_1600x900_04
Prosakoncert på Geomuseet
søndag, 26. marts 2023
Kl. 13:00
Rønnede Kro
Vordingborgvej 530, 4683 Rønnede
foraar_faxe_2023_1600x900_05
Afslutningskoncert

ENSEMBLET TAKKER ENDVIDERE DE FASTE DRIFTSTILSKUDSGIVERE​

Sensommerfestival i KUMUS

16. september
til
18. september
2022

Velkommen til festivalen "Klaver med mer'"

VELKOMMEN til Ensemble Storstrøms Sensommerfestival i KUMUS 2022: “Klaver med mer´”.

Vi byder på en overdådig klaverfest, hvor ensemblets nye Steinway koncertflygel indvies og prominente gæstesolister er inviteret med til 3 festivaldage med koncerter, der kredser om flyglet.

Medvirkende kunstnere:
Ensemble Storstrøm,
Niklas Walentin, violin,
Sonja Richter skuespiller,
Daumants Liepiņš, klaver og
dj Katrine Ring.

Programmet byder på nogle af klaverlitteraturens største mesterværker, som bliver belyst fra forskellige vinkler. Ensemblets pianist Jakob Westh får rig mulighed for at prøve kræfter med det nye flygel og får besøg af en ung kollega, pianisten Daumants Liepiņš, bl.a. i et firhændigt klaverværk. Der præsenteres en fortællekoncert med en rigtig pianistisk kærlighedshistorie, helt nyskrevne violinkoncerter og en koncertvandring med danske sommersange i naturen. Det hele sættes i relief af tekster, hvor flyglet også har en hovedrolle, oplæst af skuespiller Sonja Richter.

Vi ser frem til en ambitiøs og hyggelig festival, hvor man kan opleve førsteklasses intim kammermusik i fællesskab med andre i den inspirerende atmosfære på Fuglsang, der emmer af historie, musik, billedkunst og natur. Mad og drikke kan naturligvis købes undervejs.

Lad os mødes om musikken!

Gæstesolister

Daumants Liepins

Daumants Liepins

Den unge stjernepianist Daumants Liepins er hverken klaverløve eller klaverbokser, men snarere klaverdigter eller klaverpoet. Han fremtryller med sit spil noget sensitivt og billedskabende, hvilket ikke står i vejen for hans blændende teknik, et overskud der allerede har givet ham 1. pris ved Maria Canals Piano Competition i Barcelona og Vendome prisen ved Verbier-festivalen i Schweiz. Daumants Liepins behersker et stort og mangefacetteret repertoire, der inkluderer musik af Bach, Beethoven, Brahms, Schubert, Schumann, Debussy, Ravel, Prokofiev og Ligeti, men altså også Frederic Chopin. Fra Chopins magiske univers finder vi hos Liepins både sonaterne, Balladerne og de frapperende Scherzi. Dertil kommer et udvalg af de mange skønne karakterstykker som Nocturner, Valse, Mazurkaer og Polonæser.

Sonja Richter

Skuespiller Sonja Richter er især kendt for sine mange filmroller, som hun har modtaget en lang række legater og priser for, bl.a. Kronprinseparrets Kulturpris i 2007 med begrundelsen: ”Sonja Richter har en særlig evne til at brænde igennem. Hun har denne fantastiske evne til at komme ud over rampen eller trænge igennem lærredet og skærmen og nå os med en uforklarlig styrke, der åbner en kanal direkte ind i menneskets sind.” Af de over 30 filmroller kan nævnes dogmefilmen ”Elsker dig for Evigt”, ”Cecilie”, ”Kvinden i buret” og ”Selvmordsturisten”.

På teatret har hun spillet et hav af hovedroller og været fast tilknyttet Det Kongelige Teater og Betty Nansen Teatret. Bla. i Antigone, Hedda Gabler, Et Drømmespil, Bliktrommen, Misantropen og senest i titelrollen som Frk. Julie i Strindbergs klassiker på Bellevue Teatret i 2022.

Sonja Richter, portræt. Foto Signe Vilstrup
Niklas Walentin

Niklas Walentin

Niklas Walentin er dansk-schweizer og født på Møn i 1994. Han begyndte at spille violin i en alder af bare seks år og har studeret hos først Søren Elbæk (tidligere violinist i Ensemble Storstrøm) og siden hos Elisabeth Zeuthen Schneider, Sergej Krylov i Lugano og hos Eszter Haffner, violinprofessor i København. Som 18årig placerede Niklas sig med en 2. pris ved den internationale Carl Nielsen konkurrence i Odense og modtog ved samme lejlighed de to specialpriser for bedste fremførelse af Carl Nielsen koncert samt et værk af Ib Nørholm. Niklas har to gange modtaget Kunststyrelsens specialpris ”Den unge Elite” – både som solist og medlem af Trio Vitruvi – foruden talrige andre priser og legater herunder også Musikanmelderringens Kunstnerpris og Årets DR-P2 Talentpris. Han har som solist og som medlem af Trio Vitruvi turneret i Europa, Japan, Kina og USA og spillet i nogle af verdens førende koncertsale som Wigmore Hall i London, Salle Cortot i Paris, Mariinskij Teatret i Moskva og Carnegie Hall i New York. I 2020 udkom på Naxos hans meget anmelderroste indspilning af alle Eugéne Ysaÿes solosonater.

 

Katrine Ring

Katrine Ring er DJ, producer og komponist. Den musikalske karriere blev indledt i 1980 som medlem af newwavebandet The Pin-Ups og debutalbum i 1982. Siden 1992 har hun været dj med udgangspunkt i sort, amerikansk musik som jazz, latin og house og udsendt diverse compilations. Hun har arbejdet med klassisk musik siden 2006 som medlem af den danske fraktion af det tyske dj- og klubkoncept Yellow Lounge. Dermed er hun en af de få dj’s på verdensplan, der har specialiseret sig i klassisk musik. Siden 2010 har hun desuden været kunstnerisk leder af Yellow Lounge i Danmark og har introduceret minikoncerten, hvor hun improviserer sammen med klassiske musikere. Som komponist arbejder hun med reallyde, computer og effekter både til koncert og til lydproduktioner. Hun har en baggrund som kulturjournalist og fungerer også som moderator. Mange vil sikkert have lyttet til Katrine Ring i de sene aftentimer, hvor hun er vært og DJ på Natsværmeren på P2 siden 2011.

 

Katrine Ring1 1200x675

Om festivalen

Sensommerfestivalen i 2022 hedder ”Klaver med mer`”. Programmet har klaveret i centrum, men ikke kun som midtpunktet i kammermusikværker eller som soloinstrument. Vi har fundet forskellige indfaldsvinkler til klavermusikken, med nye arrangementer af soloklaverstykker af Shostakowich og Schubert f.eks. Historien om Chopin og George Sand fortælles af skuespilleren Sonja Richter og pianisten Daumants Liepins, et ungt stortalent fra Letland, som også vil kunne høres spille firhændigt på det nye flygel med ensemblets pianist Jakob Westh. Sonja Richter bliver gennemgående fortæller med flere gode klaver-historier i ærmet og programmet forsøger således at komme 360 grader rundt om klavermusikken.

Sensommerfestivalen byder ud over mange af klaverets store værker også på nogle nyeskrevne violinkoncerter i lommeformat, ensemblets ”pocket concertos” projekt, hvor vi med violinsolisten Niklas Walentin nyfortolker den romantiske violinkoncert til en ny intim og nærværende kammermusikstørrelse. Vi skal høre en ny violinkoncert af den grønlandske komponist Arnannguaq Gerstrøm og af nordmanden Aksel Kolstad.

Naturen spiller en vigtig rolle på Fuglsang og ligeledes i ensemblets kunstneriske fokus disse år. Til sensommerfestivalen giver vi en smagsprøve på en klanglig vandring i naturen med musik, der er knyttet til stedet, spillet af Ensemble Storstrøm og knyttet sammen af DJ Katrine Ring (kendt som vært på P2s Natsværmeren). Fløjtenist Svend Melbye vil guide publikum rundt på turen.

TAK TIL DE 4 SPONORER, SOM HAR GJORT KØBET AF ET NYT STEINWAY FLYGEL MULIGT!

 

Arrangementskalender

tirsdag, 21. marts 2023
Kl. 19:00
Faxe Kirke
Kirketorvet 11, 4640 Faxe
foraar_faxe_2023_1600x900_02
De 4 Elementer Åbningskoncert
torsdag, 23. marts 2023
Kl. 19:00
Haslev Kirke
Kirkepladsen 8B, 4690 Haslev
foraar_faxe_2023_1600x900_03
Sange ved Havet
lørdag, 25. marts 2023
Kl. 15:00
Geomuseum Faxe
Østervej 2b, 4640 Faxe
foraar_faxe_2023_1600x900_04
Prosakoncert på Geomuseet
søndag, 26. marts 2023
Kl. 13:00
Rønnede Kro
Vordingborgvej 530, 4683 Rønnede
foraar_faxe_2023_1600x900_05
Afslutningskoncert

Særlige festivalsponsorer

Augustinus_Fonden_logo_RGB
CE04A72A-FA91-4D0C-94FE-1A1FB31AE374_4_5005_c
IMG_7515
Louis-Hansens Fond Horisontal Black_CMYK.ai
William Demant2
Solistforeningen

ENSEMBLET TAKKER ENDVIDERE DE FASTE DRIFTSTILSKUDSGIVERE​

Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager det næste nyhedsbrev på den mailadresse, du netop har angivet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.