Forårsfestival i Faxe

21. marts
til
26. marts
2023

Velkommen til festivalen "De 4 elementer"

Ensemblets forårsfestival dykker musikalsk ned i naturens elementer.

VAND-ILD-JORD-LUFT sættes i musik og fortolkes af Josefine Klougarts tekster. Med fantastiske solister, Michala Petri på blokfløjte, kontraalt Anne-Sofie Søby Jensen og forfatter Josefine Klougart byder festivalen på en kunstnerisk fordybelse i et aktuelt tema.

Koncerterne finder sted på flere forskellige spændende scener i Faxe Kommune.

Hold øje med pop-up koncerter før festivalen starter. Under festivalen har ensemblet allieret sig med Faxe Kirkes Børnekor, biblioteket, Geomuseet, Haslev kirkes Ungdomskor, Kulturhistorisk Museum og Midtsjællands Gymnasium m.fl.

Nye værker af Pernille Sejlund, Li Ying Wu og Ole Buck, der kredser om naturens elementer er bestilt af ensemblet.

Gæstesolister

Josefine Klougart

Josefine Klougart

Josefine Klougart (f. 1985) på Mols er uddannet fra Forfatterskolen og har en bachelorgrad i kunst- og litteraturhistorie. Fra debuten ‘Stigninger og fald’ (2010) til mammutværket ‘New Forest’ (2016) og senest ‘Alt dette kunne du få’ (2021) har Klougart udforsket menneskesindets uudgrundelige sammenhæng sammensætning i et udfordrende, billedrigt og fantasifuldt sprog, der både kærer om de små detaljer og maler imposante portrætter af det mentale landskab.

Klougart var både i 2011 og 2021 indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris og hun har for alvor sat sig på den danske litteraturscene, som en af vor tids vigtigste stemmer.

Anne-Sofie Søby Jnesen

Anne-Sofie Søby Jensen er en ung dansk operasanger, hvis varme klang ligger mellem en ungdommelig mezzosopran og en mørk kontraalt. Hun er uddannet fra Royal Academy of Music i London i 2019 og har arbejdet med anerkendte professorer og musikere som Trevor Pinnock, Richard Hetherington, Susan Bullock og Iain Ledingham.

Hun gjorde sin anmelderroste debut i 2019 som Rosmira i Handels ‘Partenope’ med Hampstead Garden Opera, mens danskerne kunne opleve hendes hjemme-debut i sommeren 2021 som Suzuki i Madame Butterfly med Teater Undergrunden og koret fra Opera Nordsjælland.

Når Anne-Sofie ikke synger klassiske koncerter og opera, dypper hun af og til fødderne i musicals og jazz.

Anne-Sofie Søby Jensen
4MlmV0wk

Michala Petri

Michala Petri har gennem næsten 50 år sat sit præg på den danske musikscene og ikke mindst udvidet repertoiret for blokfløjten. Petri har til stadighed udviklet instrumentets rækkevidde, og i dag er blokfløjten ikke længere forbeholdt barokmusik, men ses hus Petri brugt i både klassiske og moderne kompositioner, de Danske Sange og populærmusikken – ja, selv kinesisk musik har blokfløjtevirtuosen kastet sig over.

Siden sin debut som 11-årig i Tivolis Koncertsal har Petri rejst kloden rundt med sit instrument og spillet talrige koncerter såvel som indspillet et væld af albums. Michala Petri regnes i dag for verdens førende blokfløjtespiller, og hun har gennem tiden samarbejdet med nogle af musikkens helt store navne.

Mere end 150 værker er skrevet specielt til hende, og hun har modtaget et væld af anerkendelser og priser, bla. den prestigefyldte Sonnings Musikpris. Derudover er hun af Dronning Magrethe udnævnt til Ridder af 1. grad.

Arrangementskalender

torsdag, 23. marts 2023
Kl. 19:00
Haslev Kirke
Kirkepladsen 8B, 4690 Haslev
foraar_faxe_2023_1600x900_03
Sange ved Havet
lørdag, 25. marts 2023
Kl. 17:00
Geomuseum Faxe
Østervej 2b, 4640 Faxe
foraar_faxe_2023_1600x900_06
Prosakoncert på Geomuseum Faxe
søndag, 26. marts 2023
Kl. 13:00
Rønnede Kro
Vordingborgvej 530, 4683 Rønnede
foraar_faxe_2023_1600x900_05
Afslutningskoncert

Særlige festivalsponsorer

Faxe Kommune logo
Knud Højgaards Fond.png2
William Demant2
Louis-Hansens Fond Horisontal Black_CMYK.ai

ENSEMBLET TAKKER ENDVIDERE DE FASTE DRIFTSTILSKUDSGIVERE​

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager det næste nyhedsbrev på den mailadresse, du netop har angivet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.