Sensommerfestival i KUMUS

16. september
til
18. september
2022

Om festivalen

Sensommerfestivalen i 2022 hedder ”Klaver med mer`”. Programmet har klaveret i centrum, men ikke kun som midtpunktet i kammermusikværker eller som soloinstrument. Vi har fundet forskellige indfaldsvinkler til klavermusikken, med nye arrangementer af soloklaverstykker af Shostakowich og Schubert f.eks. Historien om Chopin og George Sand fortælles af skuespilleren Sonja Richter og pianisten Daumants Liepins, et ungt stortalent fra Letland, som også vil kunne høres spille firhændigt på det nye flygel med ensemblets pianist Jakob Westh. Sonja Richter bliver gennemgående fortæller med flere gode klaver-historier i ærmet og programmet forsøger således at komme 360 grader rundt om klavermusikken.

Sensommerfestivalen byder ud over mange af klaverets store værker også på nogle nyeskrevne violinkoncerter i lommeformat, ensemblets ”pocket concertos” projekt, hvor vi med violinsolisten Niklas Walentin nyfortolker den romantiske violinkoncert til en ny intim og nærværende kammermusikstørrelse. Vi skal høre en ny violinkoncert af den grønlandske komponist Arnannguaq Gerstrøm og af nordmanden Aksel Kolstad.

Naturen spiller en vigtig rolle på Fuglsang og ligeledes i ensemblets kunstneriske fokus disse år. Til sensommerfestivalen giver vi en smagsprøve på en klanglig vandring i naturen med musik, der er knyttet til stedet, spillet af Ensemble Storstrøm og knyttet sammen af DJ Katrine Ring (kendt som vært på P2s Natsværmeren). Fløjtenist Svend Melbye vil guide publikum rundt på turen.

TAK TIL DE 4 SPONORER, SOM HAR GJORT KØBET AF ET NYT STEINWAY FLYGEL MULIGT!

 

Programbog

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.