Sensommerfestival

15. september
til
17. september
2023

Om festivalen

Årets traditionsrige Sensommerfestival i KUMUS fejrer i år det rige kunst- og musikliv, der i mere end 100 år har været på Fuglsang.

Festivalen hedder ”Jeg Bodil” og er opkaldt efter Bodil de Neergaard, som i mange år var sjælen på Fuglsang Herregaard, der gjorde stedet til et kulturelt brændpunkt.

Det er Fuglsang stadig i dag med den historiske herregård, som nu er et hotel og restaurant, med Fuglsang Kunstmuseum og som hjemsted for Ensemble Storstrøm.

 

Komponister som har en tilknytning til stedet præsenteres og det sprudlende kunstnerliv fra 1920-ernes Fuglsang føres op til i dag. Carl Nielsen, J.P.E. Hartmann, Emil Hartmann, Emma Hartmann,

Julius Röntgen, Niels W. Gade, Asger Hamerik, Edvard Grieg og Johan Svendsen samt en kvartet af Magareth Hamerik, som kun har været spillet til uropførelsen, er på programmet.

Ensemblet har inviteret fornemme solister til den traditionsrige tre-dags festival:

Tuva Semmingsen, mezzosopran, Sonja Richter, skuespiller, Sophie Hagen, alt og Nikolai Bentzon,

klaver. Desuden er Ensemble Storstrøm til lejligheden udvidet med flere blæsere og en ekstra violin og kontrabas, så vi kan opføre de klassiske værker fra stedet.

 

Og så præsenterer vi en helt ny bog: Toke Lund Christiansen udkommer med en biografisk digtsamling om Bodil de Neergaard.  Fløjtenist Svend Melbye vil igen i år styre den klanglige vandring i haven ved Fuglsang og Fuglsang Kunstmuseum lancerer første etape af sit store Kunstlandskab under festivalen.

Vi ser frem til nogle festlige dage hvor Fuglsangs unikke tradition med tværæstetiske møder vibrerer og hvor ensemblet spinder en musikalsk tråd op gennem historien.

Programbog

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.