Forårsfestival på Lolland

18. marts
til
20. marts
2022
Postkort for festival

Om festivalen

På festivalen, som hylder 200 året for den belgisk-franske komponist Cesar Francks fødsel, kan du i alle festivallens fem koncerter opleve musik af Cesar Franck samt andre og andre franske og nordiske komponister.

Festivalen åbner med en stor koncert fredag den 18. marts på Lungholm Gods, hvor ensemblet optræder sammen med den internationalt kendte sopran Sine Bundgaard, der synger sange af Cesar Franck. Du kan høre koncerten, som transmitteres på Danmarks Radios P2.

Om lørdagen den 19. marts er der orgelmatiné i Maribo Domkirke med domorganist Vibeke Vanggaard, hvis søn Aksel Vanggaard ved samme lejlighed spiller sammen med Ensemble Storstrøm i sin første koncert nogensinde sammen med professionelle musikere.

Verdensnyhed på Lolland

Som noget helt enestående uropfører Ensemble Storstrøm den 19. marts. i Elvermose koncertsal to lommekoncerter. Hvis du aldrig har hørt om det før, så er du lovlig undskyldt. Lommekoncerter er nemlig noget, som Ensemble Storstrøm har udviklet under covid-19 pandemien.

Det går ud på at nyfortolke violinkoncerten som genre i et kammermusikalsk lommeformat, forklarer ensemblechef Maj Kullberg.

– I en lommekoncert udforsker vi hvordan violinkoncerter, der traditionelt spilles af et stort symfoniorkester, kan fornys i et mindre kammermusikalsk ”lommeformat”, som lettere kan komme ud og spille på små og store scener i hele landet, siger Maj Kullberg.

Gåsemors fortællinger

Ingen forårsfestival uden en forestilling for hele familien. Søndag den 20. marts opfører Ensemble Storstrøm familieforestillingen Lille Lykkekat. Forestillingen er skabt af dramaturgen Camilla Hübbe og tegneren Simon Væth over den franske komponist Maurice Ravel billedskabende musik ”Gåsemors fortællinger”.

Lille Lykkekat opføres af ensemblet i Factory Lodge i Holeby, hvor det også er muligt at opleve Globen.

Ensemble Storstrøm slutter Forårsfestivalen den 20. marts om eftermiddagen i Sankt Nikolaj Kirke i Nakskov, hvor de selv er solister i kendte værker af Richard Wagner og Cesar Franck.

Ruderstarrodi

Poul Ruders og Andrea Tarrodi

 

Arrangementskalender

Åbningskoncert
fredag, 18. marts 2022
Lungholm Gods
postkort_1600x900
Støttekoncert for Ukraine: Orgelmatiné
lørdag, 19. marts 2022
Maribo Domkirke
postkort_1600x900
Fransk charme og Nordisk varme
lørdag, 19. marts 2022
Elvermose Koncertsal
postkort_1600x900
Familie fortælle-koncert kl. 10
søndag, 20. marts 2022
Globen, Factory Lodge
postkort_1600x900
Familie fortælle-koncert kl. 10.45
søndag, 20. marts 2022
Globen, Factory Lodge
postkort_1600x900
Afslutningskoncert
søndag, 20. marts 2022
Sankt Nikolai Kirke
postkort_1600x900
SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.