NYHED

Ensemble Storstrøm er inviteret til Indien og pakker kufferterne med de største klassiske komponister.

Den traditionelle indiske musikkultur er utroligt avanceret og rig og en fundamental del af den indiske kultur. Når Ensemble Storstrøm er inviteret til Mumbai sammen med dirigent Maria Badstue, er det for at spille ”vestlig klassisk musik” sammen med Indiens Symfoniorkester (SOI). Det er Indiens første og eneste professionelle klassiske symfoniorkester grundlagt i 2006. Ud af Indiens 1,4 milliarder indbyggere findes dette ene orkester, som er specialiseret i det vi kalder klassisk musik. Orkestret inviterer ofte kendte solister og dirigenter på besøg i det flotte koncert og kulturhus NCPA i Mumbai, således var dirigenten Zubin Metha gæstedirigent i efterårets f.eks.

Når Ensemble Storstrøms 8 musikere gæster det indiske orkester vil der være nogle af de største klassiske mesterværker på programmet. Til symfonikoncerten, hvor Ensemblets musikere indtager solopladserne og koncertmesterrollen i orkestret, er der amerikansk musik på programmet med store værker af Copland og Barber samt Beethovens 4. Symfoni og Mahlers Adagietto fra den 5. symfoni, som vores harpenist glæder sig særligt til at spille. Som ekstranummer spilles den danske Tangojalousi af Jacob Gade med ensemblets violinist som solist.

Det bliver spændende at mødes om musikken med de indiske musikere og arbejde med dem i en uge under ledelse af Maria Badstue, som både har arbejdet med det indiske symfoniorkester og med Ensemble Storstrøm tidligere. Musikkens sprog er på mange måder universel, men den klassiske musik er også meget kulturelt funderet, – hvordan vil det være at spille de klassiske toner sammen med de indiske musikere i Mumbais bagende varme i april?

De store mestre i et intimt format.

Udover symfonikoncerten spiller Ensemble Storstrøm 2 kammerkoncerter selv med et program, der består af værker skrevet af den klassiske musiks mest kendte komponister som Schubert, Mozart, Beethoven, Debussy, Grieg og Brahms. De kendte komponister kan til kammermusikkoncerterne opleves på en sjælden intim og nærværende måde i de kammermusikværker, ensemblet spiller af dem, eller i særlige arrangementer for ensemblets besætning.

Koncerterne finder sted i det smukke gamle Prithvi Theatre og på NCPA (The National Centre for the Performing Arts), Mumbai. Det er Indiens førende multikulturelle center, som har et imponerende program med indisk musik og film, teater, poesi mm fra den levende kunstscene i Indien, men som altså også præsenterer vestlig klassisk musik.

https://in.bookmyshow.com/mumbai/plays/soi-prithvi-danish-chamber-players/ET00392252

75-året for dansk-indiske diplomatiske forbindelser.

I 1949 blev de første diplomatiske forbindelser mellem Indien og Danmark underskrevet. Det markeres i år på forskellige måder. Selvom de dansk-indiske forhold går meget længere tilbage, da der allerede i 1620 blev underskrevet en handelsaftale mellem den danske konge, Christian d. 4. og kongen af Thanjavur i Sydindien (Raghunatha Nayak). Når Ensemble Storstrøm rejser til Indien fungerer ensemblet som en slags kulturelle ambassadører for Danmark, og ved receptioner efter koncerterne bliver musikken en anledning til at mødes på tværs af landende, medlemmer af det Indisk-Danske Handelskammer IDCC gæster symfonikoncerten, og Dansk Kulturinstitut Indien støtter op om projektet.

Børns møde med den klassiske musik.

Ensemble Storstrøm ser det som en af sine vigtigste opgaver at formidle musikoplevelser på højt niveau til børn og unge. Dette gør vi i stor stil, når vi er hjemme, for børnene på Sydsjælland og Lolland-Falster, og det er også en del af ensemblets indsats, når vi rejser så langt væk som til Indien med vores musik. Musikerne er i kontakt med forskellige musikskoler, som vi inviterer til at høre ensemblet spille og høre mere om de forskellige instrumenter. Det er en chance, man ikke får så tit i Mumbai, at opleve instrumenter som fagot, klarinet og harpe helt tæt på og høre om hvordan man spiller på dem. Heldigvis kan ensemblet låne en lokal harpe i Mumbai!

Ensemble Storstrøm glæder sig til de musikalske møder og menneskelige forbindelser, der opstår, når et orkester er på turné så langt væk hjemmefra som kulturambassadører for vores land. En sådan turné vil uden tvivl udvide ensemblets horisont og styrke ensemblet, og dette vil vi tage med os tilbage i vores virke for musikken på Sydsjælland og Lolland-Falster.

https://www.ncpamumbai.com/event/danish-chamber-players-2/

Koncerter i Mumbai:

D. 7. april kl. 17: Kammerkancert på NCBA

D. 8. april kl. 19: Kammerkoncert på Prithvi Teatret

D. 12. april kl. 19: Symfonikoncert med SOI og Ensemble Storstrøm under ledelse af Maria Badstue på NCPA

Maria Badstue foto
Del nyhed:

Andre nyheder

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.