NYHED

"Du skal ikke tro det bli'r sommertid, hvis ikke jeg selv gi'r et skub"

Orgelmuseum, Tysklandstur, fælleskor, operagalla og sangglade børn- nu går ensemblet på velfortjent sommerferie!!

Juni måned var travl og ensemblets musikere fik virkelig vist deres spændvidde både med hensyn til repertoire, publikum og nye koncertsteder. Ikke 2 uger er ens i Ensemble Storstrøm!

Vi havde et stort fælleskorprojekt med smuk romantisk og kirkelig musik af Mendelssohn og Gade, de to komponistvenner. Det var fire lokale kor, som sammen løftede korsangen: Cantemus fra Næstved, Klosterkirkens Kor, Maribo Domkirkes Kantori og Haslev Kirkes Ungdomskor under ledelse af Jørgen Graven Nielsen. Projektet viste, hvad vi kan, når vi går sammen på tværs af Kulturregionen.

Dernæst gik turen til Tyskland med en weekend fyldt med 3 koncerter med 90 unge musikere fra Danmark og Tyskland. Den sidste koncert i Oldenburg fandt sted samme dag som der var EU-valg, og med musikken understregede orkestret, at det er vigtigt at mødes på tværs af grænserne og mærke det, der forbinder os. Projektet med Understrømmen i Tyskland var første del af ensemblets store satsning med flere projekter de kommende år, som vi kalder “Mens vi venter på tunnelen”.

Så var der traditionen tro velbesøgte middelalderkoncerter på Næstveds Søjler, hvor ensemblet spillede musik, der var 700 år gammel på deres moderne instrumenter.

Et nyt musikalsk naboskab blev opdyrket, da ensemblet i samarbejde med det spændende og meget nicheprægede Nysted Orgelmuseum. Det ligger så smukt ned til Nysted Fjord og der findes hele 16 orgler på museet! Her spillede ensemblet koncert med organisten Babett Hartmann, og det var helt eventyrligt.

Sidst men ikke mindst medvirkede ensemblet i to årlige Operagallaer: På Gisselfeld Kloster og hjemme på Fuglsang. I år var det det eminente sangerpar Frederikke og Anders Kampmann, der brillerede med operahits. Da der var varslet skybrud den dag, der skulle være udendørskoncert i haven ved Fuglsang Herregaard måtte vi rykke indendøre og lave koncerten af to omgange i KUMUS. Det blev en festlig aften med skaldyr og rosé på herregården og musik i ly for regnen indendøre.

Ensemblet har i nogle år medvirket i Sangkraft Guldborgsunds projekt Syngespirerne, og det er meget livsbekræftende at opleve hundredevis af børn, der synger alt hvad de har lært bl.a. fra Lille Idas Sommervise:

“Jeg gi’r jer et blomstrende æbletræ og tror I vil syn’s det er smukt, og skovjordbær gi’r jeg til børnene og alt hvad der findes af frugt.”

Rigtig god sommer!!

 

 

 

 

Syngespirer Klosterkirken
Del nyhed:

Andre nyheder

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.