Musik ved Susåen
("vend CD'en om" ved at føre musen henover billedet)
("vend CD'en om" ved at klikke på billedet)
Musik ved Susåen forside

NATUREN HAR SIT EGET TONESPROG
Syv vignetter fra Susålandet er komponeret med Susålandets naturoplevelser som inspirationskilde. Susålandet, der jo indeholder en lang række perler i form af natur og kultur, har nu fået tilføjet endnu syv til denne “perlerække”.
Susålandet strækker sig fra Sjællands højeste punkt Gyldenløvshøj i nord til Smålandshavet i syd, fra Fuglebjerg i vest og til Præstø Fjord i øst. I dette område udgør det mere end 14.000 år gamle smeltevandssystem livsnerven i et net af søer, moser, større og mindre åer og vandløb. Denne mangfoldighed i mulige oplevelser afspejles i musikken.
Musik er i sit væsen abstrakt. Det gælder også de syv vignetter; men alligevel kan man lytte sig frem til et væld af stemningsbilleder her fra Susålandet, eller prøve helt at “glemme” naturen og så blot nyde de skønne toner, hvorefter man opdager, at så dukker stemningsbillederne op igen.
Komponisten har som udgangspunkt villet skildre nogle naturoplevelser og indtryk, hvilket man må konstatere er lykkedes til fulde, når man midt i den fortravlede hverdag sætter sig tilbage og lytter til hans dejlige musik.
Hans-Henrik Nordstrøm komponerede Syv vignetter fra Susålandet i 1994 for Suså kommune til Storstrøms Kammerensemble. Værket præsenteres på denne CD sammen med andre danske musikværker, der for de flestes vedkommende også udspringer af sansning og oplevelser af naturen. Suså kommune er glad for på denne made at kunne give et lille bidrag til Susålandets lange kulturhistorie.
Poul Erik Sørensen, borgmester Suså kommune

Musik ved Susåen bagside
SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kontakt ensemblet

Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.