Henrik Sørensen: Crossview
("vend CD'en om" ved at føre musen henover billedet)
("vend CD'en om" ved at klikke på billedet)
Cover af Crossview forside

ET PAR ORD OM MUSIKKEN
“Det har altid forekommet mig naturligt at skrive musik for besætninger der traditionelt er forbundet med den klassiske musik. Med mine rødder i jazzmusikken synes det måske mere oplagt at skrive for trio -, kvintet – eller bigbandbesætningen, men jeg savner den mangfoldighed af klangmuligheder kammermusikbesætningen har.
Musikken på denne CD er et udvalg af kompositioner jeg har skrevet gennem en årrække. East Coast Concerto er skrevet til Storstrøms Kammerensemble i 1997. Med dets unikke besætning giver det langt større klanglige muligheder end man normalt forventer af et ensemble af denne størrelse. West Coast Concerto er arrangeret til denne besætning og revideret fra en tidligere udgave. Med denne version har kompositionen fundet sin rette udformning.
Kompositionerne på CROSSVIEW er baseret på indspillede improvisationer. Stort set alle melodiske og harmoniske grundstrukturer er videreredigeret udfra disse løst ind spillede improvisationer. På denne måde afspejles jazzens primære udtryksfacon sig i udarbejdelsen af de partiturer der ligger til grund for musikken på denne CD.”

Henrik Sørensen, komponist

Cover af Crossview bagside
SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kontakt ensemblet

Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.