19 lyriske stykker arrangeret for kammerensemble
("vend CD'en om" ved at føre musen henover billedet)
("vend CD'en om" ved at klikke på billedet)
Edvard Grieg 19 lyriske stk forside

19 lyriske stykker arrangeret for kammerensemble.

Musik af: Edvard Grieg.

Arrangeret af Jakob Westh.

Det korte ensatsede klaverstykke, karakterstykket er en romantisk “opfindelse”. Beethoven viste i nogen gradvejen med sine Bagateller, men Schubert var den første romantiker, der benyttede formen i sine to hæfter Impromptus og Moments musicaux.

Mendeelssohn fulgte efter med Lieder ohne Worte og Schumann med sine mange hæfter med småstykker med titler som Album für die Jugend, Kinderszenen og Waldszenen, hvor de enkelte stykker har poetiserende titler og fortæller en historie.

Det er denne idé, grieg tager op i sine lyriske stykker, hvoraf det tiende og sidste hæfte, op. 71, kom så sent som i 1901.

De fleste af de mere end tres lyriske stykker har norsk-nationalt præg og titler. De lysriske stykker blev Griegs største kommercielle succes som komponist, og hans tyske forlægger, Peter Verlag i Leipzig, frydede sig, når der et nyt hæfte nåede forlaget. Han lod flaget hejse, for nu skulle der tjenes penge!

Mange af stykkerne kan spilles af gode amatører, og det var præcis hvad de blev, for klaveret var blevet centrum i den borgerlige dagligstue, og her lød Griegs lyriske stykker over det meste af Europa.

Fra cd-ens booklet skrevet af Mogens Wenzel Andresen

Edvard Grieg 19 lyriske stk bagside
SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Kontakt ensemblet

Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.