NYHED

Ensemblet bringer den tidlige europæiske musik til live.

Ensemble Storstrøm og Musica Ficta bringer den tidlige musik fra 1300-tallet til live i helt nye arrangementer for herrestemmer og nutidige instrumenter dirigeret af Bo Holten.

I fjord bestilte middelalderfestivalen Næstveds Søjler en koncert med Musica Ficta og Ensemble Storstrøm til åbningskoncerten af festivalen. Valget faldt på det i Danmark sjældne opførte værk af franske Machaut: Notre Dame-messe fra 1300-tallet blandet samtidige italienske kærlighedsstykker af Landini.

Hvordan ville den gamle musik tage sig ud i nye klæder? Det var et eksperiment. Men vi og publikum nyder den komplekse musik, de rene klange og svingende rytmik, som klæder ensemblets instrumenter og de dygtige sangere i Musica Ficta. Her i sommer kan man høre middelalderkoncerten i DR P2 fra Helligåndskirken (find den i DR LYD-appen), og vi rejser rundt med koncerten til sommerfestivaler på I Djurs og Mols, Horsens og på Bornholms Musikfestival. Desuden kunne uddrag høres ved koncerter for fulde huse under årets Næstveds Søjler.

Man ved jo ikke, hvordan musikken lød for 700 år siden, men vi giver vores nutidige bud på en fortolkning af musik, der bestemt også kan sige os noget i dag.

Musica Ficta og Bo Holten
Del nyhed:

Andre nyheder

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.