Unge Spiller Klassisk konkurrence

Unge spiller klassisk (USK) er en konkurrence for børn og unge i alderen indtil 20 år, hvor vi samarbejder med musik- og kulturskolerne i region Sjælland og på Bornholm, som arrangerer konkurrencen.

Ensemble Storstrøm indgår dels i dommerpanelet og dels ved at hovedpræmien, der går til 6-7 børn hvert år, er at være solist med Ensemble Storstrøm koncerter rundt i regionen.

USK horn, foto bjørn Meldgaard

Aldersgruppe: 7-20 år

Teaservideo

Sæt allerede nu kryds i kalenderen, så du har mulighed for at deltage i næste års udgave af Unge Spiller Klassisk. Vi glæder os til at høre dig spille!

  • Lørdag d. 5. marts 2022 i Slagelse arrangeret af Slagelse Musikskole
  • Søndag d. 6. marts 2022 i Vordingborg arrangeret af Vordingborg Musikskole
  • Lørdag d. 12. marts 2022 i Greve arrangeret af Den Musiske Skole i Greve

 

Hvem kan deltage
Konkurrencen er for musikere i aldersgruppen op til 20 år, som bor i eller modtager undervisning i disse kommuner: Odsherred, Kalundborg, Holbæk, Slagelse, Sorø, Lejre, Roskilde, Greve, Solrød, Køge, Stevns, Bornholm, Ringsted, Lolland, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved og Faxe.

Bedømmelse
Et panel af professionelle musikere forestår bedømmelsen. Musikere fra Ensemble Storstrøm er gennemgående dommere. Dommerne udpeger et antal deltagere, der tilbydes at medvirke ved vinderkoncerter med Ensemble Storstrøm.
Alle deltagerne modtager en skriftlig udtalelse fra dommerne med ros og gode råd, et diplom samt frokostforplejning. Deltagerne placeres med en 1., 2. eller 3. pris af dommerne. Hvis man ikke ønsker at få en indplacering, men blot udtalelsen, giver man besked om det kort tid før konkurrencedagene.

Se konkurrenceregler m.m. på konkurrencens hjemmeside: http://ungespillerklassisk.dk/

 

Læringsmål

Hvad siger deltagerne?

Josephine Franyó, gruppe D: ”Jeg er meget glad for at blive udvalgt til at spille med Ensemble Storstrøm. Det er utroligt sjovt og lærerigt at spille med et professionelt ensemble og få lov til at arbejde side om side med så dygtige musikere”.

Julie Pedersen, gruppe A: ”Det sjove er at stå og spille foran dommerne og få deres kommentarer. Det gode er at få delt præmier ud og det fedeste er at få taget gruppebillede. Da jeg fik at vide, at jeg skal med på turne, blev jeg så glad indeni!! Jeg er også lidt nervøs. Det er vildt, at jeg skal med”.

Henvendelse vedr. projektet:

Send en mail til ensemblets B&U-producent
Nina Ulf Jørgensen

– eller ring til ensemblet: 29 67 10 02

Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager det næste nyhedsbrev på den mailadresse, du netop har angivet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.