MGK Komponistworkshop
Fremtidens unge komponister i årlig workshop hos Ensemble Storstrøm.
Som en del af samarbejdet mellem ensemblet og MGK Sjælland, kan de elever, som studerer klassisk komposition som hovedfag, komme på praktikbesøg i ensemblets værksted. Unge komponister fra hele Sjælland inviteres med for at styrke et kreativt miljø og netværk.
To intense workshopdage, hvor de unge arbejder med ensemblet og udvikler deres musik sammen med ensemblets musikere.
BD3I9029-1600x900

Aldersgruppe: 14 - 30 år

Kompositionseleverne fra workshop 2024 fortæller forud for mødet med ensemblet:

Bjarke Tan:

Bjarke Marcus Tan

Jonas Færgeman:
Det er noget helt særligt at skrive for Ensemblet som altid går til vores musik med respekt og nysgerrighed. Det er en fornøjelse, at blive taget seriøst som komponist – uanset erfaring!

 

Martha Bach Gislinge, 23 år
Som ung komponist anser jeg det som en fantastisk mulighed at få lov til at skrive for et professionelt ensemble som Ensemblet Storstrøm. Dette giver mig praktisk erfaring og beriger mine kompositionsstudier.
At høre min musik realiseret live er både lærerigt og spændende.

 

Laura Dayani, 21 år:
Det er en skøn mulighed for at få noget praktisk erfaring, hvilket er meget dyrebart som kompositionsstuderende. Det er inspirerende at få lov til at skrive for et professionelt ensemble, og så er det meget læringsrigt at indgå i samarbejdet om at få det opført gennem prøver og koncerten.

 

Adam Vind Lykkegaard Nielsen

Adam Vind Lykkegaard Nielsen, 17 år:
Jeg er meget taknemmelig over at have fået lov til at skrive for ensemblet. Det har været skønt at arbejde frem mod en professionel indøvelse og opførelse; det åbner op for mange muligheder, man sjældent har, når man skriver for venner og medstuderende. Det har også været super at få anledning til at arrangere for et ensemble.
Det er altid sjovt at komme tættere på den musik, man elsker.

 

Gustav Riber
Gustav Riber, 26 år:
Jeg har komponeret mit værk for dette ensemble over en lang periode. Det har været en proces som har givet mig en bedre indsigt i min personlige stil, musikalske værdier og arbejdsmetoder. Jeg ser Ensemblet Storstrøms unikke sammensætning af instrumenter som både udfordrende og inspirerende. De 3 instrumentgrupper gør det muligt at gå fra en spinkel klang til nærmest orkestrale teksturer, hvilket er et af fokuspunkterne i min egen komposition.
Dette projekt er et stort og vigtigt skridt for mig. Den erfaring jeg får af projektet med vil underbygge et bedre fundament til at indgå i et kompositionsmiljø i fremtiden, når jeg skal arbejde med andre ensembler. Det vil være første gang jeg arbejder med konkrete prøver af egne værker og arrangementer med klassisk trænede musikere af denne kaliber, og jeg sætter stor pris på muligheden.

Inviterede elever til workshop februar 2024

Fra MGK Sjælland:
Bjarke Tan (genganger, 1. år)
Kasper Houmøller Mortensen (genganger, 1. år)
Jonas Færgeman (genganger, 2. år)
Martha Gislinge (genganger, 2. år)

MGK Hovedstaden:
Laura Dayani (genganger, 3. år)
Adam Lykkegaard 1. år

Spirer, Komponistforeninens legatundervisningsprogram:
Gustav Riber, 26 år

Workshop afsluttes med koncert i KUMUS onsdag 21. februar.
Se mere i koncertkalenderen.

Læringsmål
De MGK-studerende har alle både komponeret et helt nyt stykke musik for ensemblets instrumentering, og herudover har de arrangeret et kendt værk efter eget valg.
Vi slutter af med en lille koncert for vores venneforening.

Det er en særlig chance for de unge at skrive et stykke, som bliver spillet af et professionelt ensemble og være med til at høre prøverne på musikken og musikernes forslag til, hvordan den eventuelt kan forbedres. Måske skal noget skrives anderledes, hvordan skriver man egentlig for en harpe, klinger det, som man havde tænkt sig?

Samtidig ønsker vi at skabe et kreativt miljø for de unge komponister.

Udbudsperiode: 19. og 21. februar 2024

Henvendelse vedr. projektet:

Send en mail til ensemblets B&U-producent
Nina Ulf Jørgensen

– eller ring til Nina: 21 22 82 20

– eller til ensemblet: 29 67 10 02

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.