Mens vi venter på tunnellen....

Mens vi venter på tunnellen…
– fejrer vi Grundlovene!

Ensemble Storstrøms ungdomsorkester ”UnderStrømmen” møder orkestret fra Ernestinenschule zu Lübeck.

Fem koncerter på begge sider af Femern Bælt, dirigeret af
Anne Lind og Gertrud Schiemenz-Gottlob.

Vi glæder os til at spille sammen!

Mens vi venter på tunnellen ....

Aldersgruppe: Ungdomsorkester

To Grundlovsjubilæer – det skal fejres!

Som optakt til en flerårig arrangementsrække mhp. opbygningen af nye kulturelle netværk på tværs af Femern Bælt mødes unge klassiske musikere fra begge sider af den dansk-tyske grænse og tager på turné sammen. Under mottoet ”Mens vi venter på tunnellen…” tager Ensemble Storstrøm og dets ungdomsorkester Understrømmen således forskud på den nye kulturregion, der vil opstå, når Femern-forbindelsen er klar i 2029.

Sammen med strygeorkestret fra gymnasiet Ernestinenschule i Lübeck indstuderes der et fælles koncert-program med værker af både danske og tyske komponister, dels med særlig relation til området langs ”Fugleflugtslinjen”. De i alt ca. 80 unge instrumentalister instrueres og suppleres af musikerne i Ensemble Storstrøm samt lærere fra musikskolerne i Lolland, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved, Faxe og Stevns Kommuner.

Premierekoncerten finder sted lørdag den 4. maj kl. 19:00 i Maribo Domkirke – årsdagen for Danmarks befrielse fra den tyske besættelse, en dato af afgørende betydning for danmarkshistorien og naturligvis det dansk-tyske naboskab. Dagen efter, den 5. maj kl. 12:00, åbner Understrømmen og Ernestinenschules orkester desuden andendagen af ”Musikskoledage i Tivoli” i København. I starten af juni tager Understrømmens unge musikere på genbesøg i Tyskland, hvor der vil være yderligere tre koncerter i Lübeck, Oldenburg in Holstein samt i Eutin, som er Guldborgsund Kommunes venskabsby i Slesvig-Holsten.

Se KONCERTKALENDEREN for billetter og detaljer.

Projektet fremhæver imidlertid ikke blot det nuværende venlige forhold mellem Danmark og Tyskland i almindelighed, men markerer derudover to begivenheder, der har haft afgørende betydning for både det ene og det andet lands demokratiske udvikling: For det er i år 175 år siden, at Junigrundloven blev underskrevet af Kong Frederik den Syvende, og den 24. maj 1949 trådte den tyske grundlov i kraft, så Forbundsrepublikken Tyskland i år kan fejre 75 års-dagen for sin grundlæggelse.

Ernestinenschule zu Lübeck er ”Europaschule” og har dermed forpligtet sig til den europæiske idé, hvilket gør den til en oplagt samarbejdspartner.

Siden 2021 har Understrømmen samlet områdets unge instrumentalister fra ca. 12 år og opefter til jævnlige workshops i KUMUS, Ensemble Storstrøms base på Fuglsang Gods på Lolland. Disse samlinger, som Ensemblets musikere indgår i for at støtte og inspirere de unge, mens lærerne fra de lokale musikskoler bidrager med deres musikpædagogiske viden som medspillende instruktører for de enkelte sektioner i orkestret, er hidtil blevet fulgt op af en stor, årlig sommerkoncert, hvor de ca. 40 unge talenter har spillet side om side med deres professionelle ”kollegaer”. Dette koncept, der stimulerer dannelsen af et netværk omkring kunst, individuel læring og talentudvikling i et musikalsk fællesskab, udvides altså i år med et møde på tværs af den tysk-danske grænsen, der pt. ligger i vandet mellem Lolland og Femern, men som fra 2029 vil kunne krydses hurtigt, når Femern Bælt-tunnellen åbnes.

Det er de to orkestres faste dirigenter,
Anne Lind og Gertrud Schiemenz-Gottlob,
der står i spidsen for koncerterne.

 

En STOR TAK skal lyde til alle fonde og sponsorer.
Uden disse ville sådanne projekter ikke være mulige.

Interreg Deutschland-Danmark, Borgerprojektfonden
#eu #interreg #madewithinterreg

Interreg Deutschland-Danmark Borgerprojektfonden

Statens Kunstfond – Børn og Unge, læringsmiljøer og talentudvikling

Statens Kunstfond logo

Logo for Kulturregion Storstrøm

Brand af 1848 Fond

Die Gemeinnutzige

Dräger-Stiftung

Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond

Hofmann & Husmans Fond

Knud Højgaards Fond

Lemvig-Müller Fonden

Possehl-Stiftung

Spar Nord Fonden
Wilhelm Hansen Fonden
William Demant Fonden

 

Desuden STOR TAK til samarbejdet med vores lokale musikskoler:

Lokale musikskoler Kulturregion Storstrøm

 

Udbudsperiode: April til juni 2024

Henvendelse vedr. projektet:

Send en mail til ensemblets B&U-producent
Nina Ulf Jørgensen

– eller ring til Nina: 21 22 82 20

– eller til ensemblet: 29 67 10 02

SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.

Se koncertdatoer - klik her!