MGK kompositionsstuderende forår 2021

 

 

På MGK Sjælland har man mulighed for at studere klassisk komposition som hovedfag. (Det er blevet et ret populært fag på det sidste). Som en del af samarbejdet mellem Ensemble Storstrøm og MGK Sjælland, kan eleverne komme på praktikbesøg i ensemblets værksted.


I april 2021 kommer seks kompositionsstuderende til KUMUS i to dage, hvor de skal samarbejde med ensemblet og udvikle deres musik sammen med ensemblets musikere. Et par MGK-elever fra hovedstaden har også fået lov til at være med.
De seks MGK-studerende har alle både komponeret et helt nyt stykke musik for ensemblets instrumentering, og herudover har de arrangeret et kendt værk efter eget valg.


Det er en særlig chance for de unge at skrive et stykke, som bliver spillet af et professionelt ensemble og være med til at høre prøverne på musikken og musikernes forslag til, hvordan den eventuelt kan forbedres. Måske skal noget noteres anderledes i harpen, er der noget, der ville stå klarere, hvis det blev lavet på en anden måde osv.


Ensemblet glæder sig til at spille de unge komponister, som udviser en stor idé-rigdom og entusiasme omkring projektet, og måske ender det med, at vi får nogle nye værker på repertoiret.

 

Læs om de unge i menuen her til venstre.