Sensommerfestival 2023 - ARVEGODS
Sensommerfestival - ARVEGODS

Program

Sange & Romancer af Emma Hartmann

Tuva Semmingsen (voc)
Nikolaj Bentzon (piano)
Matthias Petri (bas)
Espen Laub von Lillienskjold (trommer)

I et samarbejde mellem Jazz på Tværs og Ensemble Storstrøm præsenterer vi denne aften mezzosopranen Tuva Semmingsen og Nikolaj Bentzon Trio, der under titlen ’Arvegods’ leverer en forfriskende og jazzet fortolkning af Emma Hartmanns kompositioner.

Koncerten er en del af årets traditionsrige sensommerfestivalen i KUMUS, hvor det rige kunst- og musikliv, der i mere end 100 år har været på Fuglsang fejres. Festivalen hedder ”Jeg Bodil” og er opkaldt efter Bodil de Neergaard, som i mange år var sjælen på Fuglsang Herregård, der gjorde stedet til et kulturelt brændpunkt.

Komponister, som havde en tilknytning til stedet, præsenteres ved festivalen og det sprudlende kunstnerliv fra 1920-ernes Fuglsang føres op til i dag. Ved denne koncert er fokus på Emma Hartmann.

Arvegods kan være så meget andet end mågestel, malerier og gamle klenodier pakket ned i kasser. For pianisten Nikolaj Bentzon, som er søn af pianist og komponist Niels Viggo Bentzon, er hans arvegods praktisk talt også en del af hans DNA. Bentzons familiære arv udgør samtidig en vigtig del af danskernes fælles kulturarv.

På et nyt album ”Arvegods” dykker pianist/komponist Nikolaj Bentzon nemlig ned i sin berømte slægts musikalske historie. Med sin trio og Tuva Semmingsen deler han ud af sin tipoldemor, Emma Hartmanns kompositioner 170 år efter hendes død. Ønsket er at minde os alle om den rigdom, der ligger i vores danske musikhistorie og på det aktuelle album vækkes guldaldermusikken til live i fornyende og forfriskende Bentzonske versioner.

Med Matthias Petri på kontrabas og Espen Laub von Lillienskjold på trommer samt den klassisk uddannede mezzosopran Tuva Semmingsen, fortolker Bentzon Emma Hartmanns kompositioner. Melodierne foldes ud på et nutidigt jazzfundament og dermed fører Nikolaj Bentzon vores fælles arv ind i det 21. århundrede.

Særlige bemærkninger

Koncertbillet:
Standard kr. 225,-
Unge u. 26 år kr. 150,-
Inkluderet i billetprisen er et glas vin eller en øl

Tilkøb middag som serveres kl. 18.00 i cafeen i KUMUS
Forpagtergryde med køkkenpigens mos og grønt samt brød
Kaffe og gammeldags æblekage
Kr. 200,-
Øvrige drikkevarer købes i cafeen

Dato
lørdag, 16. september 2023
Tid
Kl. 19:30
Varighed: ca. 1 time og 45 minutter
Sted
KUMUS
Nystedvej 73C, 4891 Toreby L
Arrangør
SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Der er gratis adgang til koncerten.

Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.