Støttekoncert for Ukraine: Orgelmatiné
postkort_1600x900

Program

Orgelmatiné med musik af César Franck
Solist: Domorganist Vibeke Vanggaard
Gæst: Aksel Laurits Vanggaard

César Franck (1822-90) Panis angelicus FWV 61b
Ernest Chausson (1855-99) arr.S.T.Ngoc: Poème
César Franck (1822-90) “Grande Piece Symphonique”

 

Koncerten er gratis, men vi opfordrer til, at man hjælper ofrene i Ukraine med støtte gennem Folkekirkens nødhjælp: https://www.noedhjaelp.dk/stoet/ukraine-familier-flygter

Ensemble Storstrøm og Maribo Domkirke dedikerer koncerten til Ukraine i lyset af den fortvivlende situation i landet. De medvirkende slutter koncerten af med at spille Ukraines Nationalhymne og man kan frivilligt donere støtte til Folkekirkens Nødhjælp.

Koncertens postkort/programomtale:

Paris, den 19. marts 2022

Hvis vi udtaler Maribo på fransk, er vi omtrent i Paris, ikke sandt? Og her på denne eftermiddag i Domkirken skal vi høre tre romantiske, franske værker. Adskillige franske komponister har sat musik til den latinske tekst, Panis angelicus, men mest kendt og elsket er César Francks og ikke mindst i instrumentaludgaven for violin og orgel. Herefter overlades kirkerummet til Ensemble Storstrøm, der vil fremføre Ernest Chaussons Poème, skrevet i Firenze (1896) under komponistens ferie. Denne énsatsede fantasi er tilegnet violinvirtuosen Ysaÿe og skulle egentlig have været en violinkoncert. For nylig er der fundet en original version for soloviolin, klaver og strygekvartet, så det er også i komponistens ånd at fremføre Poème i Stephane T. Ngoc’s elegante version. Eftermiddagen slutter med storslået orgelmusik af César Franck, hans Grande Pièce Symphonique. Belgiskfødte César Franck var i Paris ansat ved St. Clotilde katedralen og havde her adgang til et romantikkens fornemste orgler bygget af Cavaillé-Coll. Her havde Franck et stort orkesters farvepalet til sin rådighed, og de bliver alle benyttet i Grande Pièce. Værket, der ofte bliver sammenlignet med Francks symfoni i d-mol, er i en stor samlet form, der dog kan adskilles i tre dele.

 

 

Særlige bemærkninger

Billetpriser:
Koncerten har gratis adgang.

Koncerten er tilrettelagt i samarbejde med Vibeke Vanggaard og Maribo Domkirke.

*Er du endnu ikke medlem af ESV Ensemble Storstrøms Venneforening kan du indmelde dig her – det koster kr. 100,- for et kalenderår

Dato
lørdag, 19. marts 2022
Tid
Kl. 12:00
Varighed: ca. 1 time
Sted
Maribo Domkirke
Klostergade 33, 4930 Maribo
Arrangør
SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Der er gratis adgang til koncerten.

Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.