Fransk charme og Nordisk varme
postkort_1600x900

Program

Fransk charme og Nordisk varme
Solist: Niklas Walentin, violin

Vincent D´indy(1851-1931): Suite en parties, for flute, violin, viola, cello & harp, Op. 91
Poul Ruders (f.1949): "Pocket Concerto" uropførelse
Andrea Tarrodi (f.1981) “The Four Seasons” uropførelse

--- pause ---

César Franck (1822-90) Klaverkvintet f-mol

Koncertens postkort/ programomtale:

Paris, 19.marts 2022

Ligger Paris i Elvermose? ja, det så sandelig! Al den stund Elvermoses værtinde er så fransk som nogen! Under overskriften Fransk charme og Nordisk varme møder vi værker af franske Vincent D’indy og César Franck og desuden danske Poul Ruders og svenske Andrea Tarrodi. To violinkoncerter får her i aften deres uropførelse. Poul Ruders skrev i 1998 Three Pieces For Great Friends for violin og klaver. Under titlen Pocket Concerto fremtræder musikken nu for violinsolo i samspil med Ensemble Storstrøm. En stor komponist i lommeformat og her skræddersyet til Niklas Walentin. Ligeledes er den succesombruste Andrea Tarrodis Violinkoncert skrevet til Niklas og hans magiske violinspil. Andrea Tarrodis har allerede en lang værkliste bag sig og bliver spillet af de største orkestre rundt om. Så vi skriver musikhistorie på denne lørdag aften. D´indy var med sin rolle som musikanmelder en kontroversiel skikkelse i det parisiske musikliv. Ikke desto mindre placerer hans veloplagte Harpekvintet sig midt i den franske tradition, der tæller navne som Fauré, Saint-Saëns og Cesar Franck, og det er netop Franck, der med sin Klaverkvintet i f-mol afslutter koncerten. Kvintetten blev førsteopført med Saint-Saëns ved klaveret, og siden har Francks kvintet opnået status som et af hovedværkerne i den franske senromantik.

 

 

Særlige bemærkninger

Billetpriser:
Standard; kr. 175,-
Medlem af ESV*: kr. 125,-
Unge under 26 år: kr. 25,-

I pausen sælges drikkevarer til fornuftige festival-priser.

*Er du endnu ikke medlem af ESV Ensemble Storstrøms Venneforening kan du indmelde dig her – det koster kr. 100,- for et kalenderår.

Dato
lørdag, 19. marts 2022
Tid
Kl. 19:30
Varighed: ca. 2 timer
Sted
Elvermose Koncertsal
Højsmarkevej 61, 4900 Nakskov
Arrangør
SØGNING
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Der er gratis adgang til koncerten.

Ensemble Storstrøm lille logo
Tak for din tilmelding til Ensemble Storstrøms nyhedsbrev!

Du modtager om lidt en velkomstmail – skulle denne ikke dukke op, har du muligvis indtastet en forkert mailadresse (kontrollér evt. din spam-mappe).
Ellers kontakt ensemblet.

Tidligere udsendte nyhedsbreve kan læses her.