Unge spiller klassisk - vinderkoncerter!

 

 

Vinderne fra forårets konkurrencer i "Unge Spiller Klassik" er solister med Ensemble Storstrøm ved 4 koncerter, når vi for 9. gang tager rundt i regionen.

Se koncertkalender for detaljer om koncerterne.

Vinderne/de 6 solister - der er i alderen 11-19 år - er:

 

Magnus Franyó, cello

Josephine Franyó, violin

Marie Axelsen, blokfløjte

Clara Fink-Jensen, euphonium

Julie D. Pedersen, blokfløjte

Frederik Treu Pehrsson, trompet

 

 

Der er store oplevelser i vente med meget talentfulde børn og unge og det er altid en fornøjelse at overvære disse koncerter.

USK 2019

 

Solisterne udtaler sig:

Magnus Franyó, cello:
Program: P. I. Tjaikovskij: Pezzo capriccioso
Om at blive udvalgt til at tage med på turne, siger Magnus:
"Jeg er virkelig glad for at have fået lov til at spille med Ensemble Storstrøm, og jeg glæder mig allerede til den lille turné, jeg kommer på. At kunne få lov til at spille med et professionelt ensemble er helt fantastisk og en kæmpe mulighed for at udvikle sig!"

 

Josephine Franyó, violin:
Program: Edvard Grieg: Violinsonate F-dur, 1. sats
Om at deltage i USK og blive udvalgt til at tage på turne siger Josephine:
"Jeg er meget glad for at være blive udvalgt til at spille med Ensemble Storstrøm. Det er utroligt sjovt og lærerigt at spille med et professionelt ensemble og få lov til at arbejde side om side med så dygtige musikere, hvilket jeg glæder mig virkelig meget til. Jeg er sikker på, at det bliver en fantastisk oplevelse!"

 

Marie Axelsen, blokfløjte:
Program: John Baston: Blokfløjtekoncert nr. 1
Om at blive udvalgt til turneen, siger Marie:
"Jeg er meget overrasket over udvælgelsen. Jeg elsker at spille musik både for mig selv, men også foran andre, så det er mig en stor ære at blive anerkendt og få chancen for at spille med nogle dygtige mennesker. Jeg glæder mig meget til at spille med Ensemble Storstrøm og til at høre og være en del af noget smuk musik."

 

Clara Fink-Jensen, euphonium:
Program: Joseph Horovitz: Euphoniumkoncert 1. sats
Om at deltage i USK og skulle med Ensemble Storstrøm siger Clara:
"Jeg var så heldig at blive udtaget til turne for fire år siden, så jeg ved allerede, hvad der venter mig. Jeg håber, at det bliver mindst lige så godt som sidst, for det var en fantastisk oplevelse. Der venter en travl, skæg og oplevelsesrig uge. Jeg deltager i USK, fordi jeg lærer en masse af processen op til. Jeg arbejder frem mod et mål, hvor jeg musikalsk udfordres og udvikles. Der er en mening med de mange timers øvning. Jeg lærer også af selve præstationen på dagen. Jeg skal forholde mig til at kunne stille mig op og spille for et publikum og samtidig blive bedømt af de tre dommere. Bedømmelserne med personlige kommentarer fra dommerne giver mig noget at arbejde videre med bagefter. Sidst men ikke mindst stiller jeg op i håbet om at blive udtaget til turne 🙂 At deltage i USK kan kun anbefales."

 

Julie D. Pedersen, blokfløjte:
Program: John Baston: Blokfløjtekoncert nr. 5
Julie fortæller om det at deltage i USK og blive inviteret med på turne:
"Det sjove er at stå og spille foran dommerne og få deres kommentarer. Det gode er at få delt præmier ud og det fedeste er at få taget gruppebillede. Da jeg fik at vide, at jeg skal med på turne, blev jeg så glad indeni!! Jeg er også lidt nervøs. Det er vildt, at jeg skal med".

 

Frederik Treu Pehrsson, trompet:
Program: Johann Baptist Neruda: Trompetkoncert 1. sats
Om at deltage i USK og blive inviteret med på turne siger Frederik:
"Det jeg synes, der er fedt ved Unge Spiller Klassisk er, at man får konstruktivt kritik/feedback, som man kan arbejde med!
Jeg glæder mig meget til at skulle på turne med Ensemble Storstrøm - det bliver en vildt fed, sjov og udfordrende oplevelse."

 

 

Se koncertsteder og tider i koncertkalenderen

Koncertkalender

Se vores kalender med kommende koncertdatoer!