Cool Klassik!

 

Koncert med musik udvalgt af unge fra ensemblets lokalområde.

 

Cool Klassisk

 

Til denne koncert har gymnasieelever fra musiklinjen på Nykøbing F. Katedralskole valgt et funklende repertoire og selv lagt et spændende program med små musikalske perler.

 

Gymnasieelev Philip siger om sit valg af stykket af Paganini:

”Paganinis capricer generelt har jo

  1. et blærerøvsmoment over det og
  2. er de fantastiske solo stykker, der har en masse følelser med, som kun gennem en violin kan fortælle en hel historie. Paganini er jo også en fed kunstner – så et repertoire uden ham ville være lidt kedeligt.”

 

Vi bliver ført rundt mellem toner fra barokken (Bach, Purcell, Händel, Rameau) til de store wienerklassikere (Haydn, Beethoven, Schubert); Paganini stemmer sin magiske violin der blander sig med nordisk folketone (Grieg og Värmlandsvisan), Beatles-melodier og ind imellem glimter det fra de nostalgiske computerspil Super Mario og Pokemon.

 

Ida Bruun Clausen, elevernes lære fortæller:

” Over de sidste tolv måneder har vi, Nykøbing Katedralskolens Musik A-elever, indgået i et samarbejde med Ensemble Storstrøms erfarne musikere, om at sammensætte, tilrettelægge og formidle vores fælles projekt “Cool klassisk!”.

I projektet har vi skulle stå for at finde numre, som eleverne selv kunne lide, og dermed følge kriterierne for at kunne indgå i repertoiret til projektet. Vi har undersøgt komponister, samt bidraget med komponister/værker eleverne selv kendte, og dermed har vi sammensat et program på halvanden time fyldt med forskellige aspekter af kammermusik, som dækker over alt fra Purcell og Rameau, til nutidens Pokemon og Mario.

Under ledelse af Ensemblet, har vi kunnet bevæge os næsten uhindret gennem musikhistoriens sidste 400 år, for at udvælge de numre, som nu udgør grundstenene i dette fælles projekt. På den baggrund er samarbejdet mellem Nykøbing Katedralskolens musikelever og Ensemble Storstrøm opstået, hvor de unge menneskers lidt “anderledes” musiksmag kommer til udtryk, og bliver gjort kammermusikalsk af Ensemblet.”

 

 

Se koncerterne i koncertkalenderen.