8 songs for a Mad King

Dramaet 8 Songs for a Mad King

.....havde urpremiere i London i 1969.

 


50 år efter urpremieren på et af avantgardens helt store ikonværker giver et på én gang garvet og talentfuldt team ikke bare et nyskabende take på '8 Songs for a Mad King'. Det sætter også spørgsmålstegn ved operagenren og dens funktion i samtiden.

 

Egnsteatret Undergrunden og Ensemble Storstrøm
præsenterer en nyfortolkning af
Peter Maxwell Davies’ ikoniske avantgarde-værk
8 Songs for a Mad King.
De har til opgaven allieret sig med
et ungt kunstnerisk hold og den erfarne,
kongelige operasanger STEN BYRIEL.

 

I tillæg Shakespeare-intro
med CASPER CRUMP
- som i disse dage har succes
i Richard III på Hamletscenen (Kronborg)

 

Monodramaet 8 Songs for a Mad King havde urpremiere i London i 1969, og værket fylder i år rundt.

I den anledning bydes indenfor til en nyfortolkning af dette ikoniske værk.

Maxwell Davies sprang dengang rammerne for, hvad man kan kræve af en sanger med denne sangtekniske store udfordring, der strækker sig over mere end fem oktaver. En teknik inspireret af den lyd, kroppe sagde, da de omkom i skyttegravene under første verdenskrig.

 

Vi møder en mand med en simpel mission: at lære fuglene af synge smukt. Men at skulle netop det bliver en eksistentiel tilstand, der griber om sig og forankrer sig i ensomhed, normalitet, kærlighed, vanvid og længsel. Ser vi et menneske i forfald eller ser vi en verden i forfald gennem dette menneskes øjne? Og tør vi overhovedet det? Ensemble Storstrøm akkompagnerer, men truer også den sindssyge både musikalsk og fysisk i et rum, der langsomt spidser til. Lige indtil han får nok og forgriber sig voldeligt på musikken.

 

Et smadret musikinstrument er et mord på hele operagenren, og forestillingen sætter lys på, hvorfor den sindssyge konge ender med at erklære død over æstetikken og skønheden.

Undergrunden og Ensemble Storstrøm har overladt opgaven til det unge kunstneriske team, kapelmester Ian Ryan og sceneinstruktør Johan Klint Sandberg. I samarbejde med den erfarne bas Sten Byriel vil de sammen skabe en smertefuld fremstilling af bruddet, der adskiller den suveræne kongemagt fra den menneskelige forstand.

 

8 Songs for a Mad King er en co-produktion mellem Egnsteatret Undergrunden og Ensemble Storstrøm, og spilles til Copenhagen Operafestival, på Egnsteatret Undergrunden, i Kulturhuset Leopold, Karise samt på hjemmebane i KUMUS.

 

OBS! Forestillingen foregår på engelsk og varer i alt ca. 1 time

 

Medvirkende:
Sten Byriel
Ensemble Storstrøm
Komponist: Peter Maxwell Davies
Musikalsk ledelse: Ian Ryan
Iscenesættelse: Johan Klint Sandberg
Lysdesign: Anders Nyegaard
Produktions- og forestilingsleder: Andrea Støier Andersen
Producent: Egnsteatret Undergrunden

 Se program og koncertsteder i koncertkalenderen.

Koncertkalender

Se vores kalender med kommende koncertdatoer!