"En gave i musik" - musik af J.S. Bach

Barokmusik optræder ikke så hyppigt på Ensemble Storstrøms koncerter, men her er hele programmet helliget musik af mesteren over dem alle:
Johann Sebastian Bach.

 

Et intenst forløb med to af Bach's mest fascinerende instrumentale kompositioner.

Der bliver bliver grundlag for opmærksomhed og fordybelse for publikum. 

 

"Ein musikalisches Opfer"

Ensemblet præsenterer først og fremmest værket "Ein musikalisches Opfer", der ikke er endeligt instrumenteret fra Bach's hånd. Ensemblets pianist Jakob Westh har udlagt musikken for det meste af ensemblets besætning.

 

I 1747 i Potsdam fik den aldrende Johann Sebastian Bach en udfordring fra Kong Friedrich den Store af Preussen, der selv var en habil fløjtespiller og komponist: At improvisere en 3-stemmig og en 6-stemmig fuga over et tema komponeret af kongen selv. Den 3-stemmige fuga klarede Bach på stedet, mens han måtte udbede sig betænkningstid med hensyn til den 6-stemmige! 

Tilbage i Leipzig komponerede Bach så den 6-stemmige fuga – eller ricercare, som han kaldte den. Desuden lavede han en række kunstfærdige kanons og en stor triosonate over kongens tema. Hele herligheden blev til "Ein musikalisches Opfer" – "En gave i musik", som Bach underdanigst kunne sende til den musikelskende konge.

 

Brandenburgerkoncert nr. 6 

Dernæst opføres den 6. Brandenburgkoncert der originalt er usædvanligt mørkt instrumenteret for to koncerterende bratscher, cello, to gamber, cembalo og violone (kontrabas).

Også dette værk har Jakob Westh omarbejdet for ensemblets musikere med anvendelse af blandt andet de sjældne instrumenter
baritonviolin og kontrabasklarinet!

 

Koncertkalender

Se vores kalender med kommende koncertdatoer!